Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Debutul sezonului de iarnă s-a lăsat așteptat în acest an, iar reacțiile când aceasta a venit, au fost împărțite: unii s-au bucurat de peisajele înzăpezite și au pus mâna pe lopată, alții însă au fost nemulțumiți de traficul aglomerat din localitate.

Operator de deszăpezire în municipiul Brașov, COMPREST SA, prin directorul general Alexandru TĂNASE, precizează că operațiunile de prevenție, combatere a poleiului și intervențiile pentru deszăpezirea căilor de rulare se efectuează în funcție de condițiile meteorologice, situației din teren și instrucțiunile beneficiarului.

  • Prima întâlnire din acest an cu codul galben de viscol și ninsori abundente a găsit echipajele de deszăpezire blocate în trafic, întâlnire suprapusă și cu indicii de trafic cei mai ridicați din săptămâna. Toate acestea într-o seară de vineri, în condițiile în care Brașovul este stațiune turistică, iar cetățeni din întreaga țară (și nu numai) au venit să se bucure de zăpadă. Perioada în care s-a resimțit codul galben a fost de doar 3 ore, interval după care utilajele au reușit să își parcurgă traseul standard si sa redea carosabilul traficului obișnuit.
  • Serviciul de deszăpezire se derulează după aceleași principii în fiecare sezon. Cu toate acestea, în situații punctuale și limitativ identificate, participanții la trafic nu eliberează partea carosabila astfel încât utilajul de deszăpezire sa își poată parcurge complet traseul stabilit prin planul de intervenție. Când utilajele, deși sunt dotate cu semnale speciale de avertizare luminoase (girofar de culoare galbenă), rămân blocate în coloană, efectul intervenției nu poate fi așteptat în intervalul dorit. Astfel, facem un apel la fiecare participant la trafic: atunci când întâlnesc utilaje de deszăpezire să ofere sprijin colegilor noștri și să le asigure înaintarea, eficientizând astfel intervenția.
  • De asemenea, reamintim că toți șoferii trebuie să își curețe autoturismele de zăpadă înainte de pornirea la drum, să se asigure că au cauciucurile de iarnă montate și îndeplinesc condițiile tehnice pentru accesul pe drumul public. Totodată, este indicat să dispună măsurile necesare pentru adaptarea vitezei de deplasare la traficul în condiții de iarnă.
  • În cazul în care este anunțat cod galben de viscol și precipitații sub formă de ninsoare, pentru deplasările urgente, recomandăm utilizarea mijloacelor de transport în comun, ceea ce va facilita descongestionarea traficului și astfel o acționare mai rapidă a echipajelor de deszăpezire.
  • Privitor la trotuarele din zona imobilului – locuință personală- sau spațiilor comerciale, vă reamintim că îndepărtarea zăpezii cade în sarcina locatarilor/deținătorilor acestora.
  • Operatorul de deszăpezire intervine în zonele pietonale intens circulate, cu prioritate în zona stațiilor RAT, trecerilor de pietoni, spitale, școli, instituții publice.
Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

De menționat că la debutul acestui weekend, deși s-au înregistrat căderi masive de precipitații și viscol, ce au făcut ca în alte zone să fie blocate drumuri naționale și localități întregi, operatorul COMPREST a reușit ca până la ora 20.00 să redea carosabilul traficului obișnuit.

Pentru orice solicitări punctuale de intervenție sau sesizări, poate fi apelat dispeceratul operatorului la numărul de telefon 0268/416495.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate