Compania Apa Brașov: Protejați-vă instalația de apă împotriva înghețului

Compania Apa Brașov: Protejați-vă instalația de apă împotriva înghețului

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, Compania Apa Brașov vine cu câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente.

În perioada 8 – 22 ianuarie 2024, temperaturile vor ajunge la minime de -3 grade C, în timpul zilei și -14 grade C, noaptea. Drept urmare, creşte riscul de îngheţ al contoarelor şi al instalaţiilor de apă.

Care sunt consecințele? Contorul poate îngheța și se poate deteriora, având ca efect lipsa apei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care aveţi pe proprietate căminul de branşament,  facem precizarea că, în conformitate cu legislația în vigoare (Ordinul nr.90/2007), responsabilitatea întreţinerii instalației de apă și a protejării contorului revine în totalitate clientului.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Prin urmare, costurile de înlocuire a contorului de apă sau de reparare a instalației deteriorate din cauza înghețului vor fi suportate de către dumneavoastră.

Cum putem proteja contorul și branșamentul de apă?

Iată cum:

  • În cazul în care branșamentul este situat într-un cămin de apometru, se recomandă izolarea termică cu polistiren (sau cu alte materiale termoizolante, care nu absorb apa) a pereților și a planșeului, inclusiv a capacului acestuia.
  • Pentru contoarele aflate în subsoluri, o protejare eficientă a acestora se realizează prin reducerea suprafețelor gurilor de ventilație, asigurând astfel o temperatură peste limita de îngheț a apometrelor.
  • Pentru situațiile în care lipsiți de la domiciliu în perioada iernii este necesară golirea apei din instalație. Acolo unde este posibil, este utilă montarea unui robinet de golire după apometru.
Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

Bine de știut!

  • Dacă aţi găsit instalaţia îngheţată, nu încercaţi să o dezgheţaţi singuri!
  • Nu folosiți flacără deschisă pentru dezghețarea contorului sau a instalației de apă!
  • Nu turnați apă fierbinte pe contor!

Apelați cu încredere 0268 926 – Call Center și vă asigurăm că veţi primi întreg sprijinul nostru! Veți evita astfel problemele şi costurile suplimentare„, transmite Compania Apa Brașov.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate