Comedia satirică ,,Istoria românilor pe scurt”, la Centrul Cultural Reduta

Comedia satirică ,,Istoria românilor pe scurt”, la Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta găzduiește comedia satirică ,,Istoria românilor pe scurt”de Lucian Țion.

Spectacol de teatru, în regia și scenariul lui Lucian Țion, va avea loc în 23 martie, de la ora 20.00.

Un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur. Acesta ar putea fi motto-ul  spectacolului „Istoria românilor pe scurt”, o comedie satirică cu elemente de teatru muzical și teatru de  păpuși, care își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000  de ani.

Chiar dacă nu răspunde la ele, piesa ridică o serie de întrebări legate de identitatea națională, de  naționalism și de locul pe care îl ocupă românismul atât în spațiul ideatic contemporan cât și în cel geografic al condiției periferice caracteristice estului european.

Alte articole:   S-a stins o îndrăgită profesoară din Brașov. A predat șaguniștilor

Spus pe șleau, textul urmărește să  descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și a intangibilelor valori naționale.

Vrei să știi cine-au fost primii în Ardeal dar ți-e lene să întrebi un istoric? Te-ai săturat de povestiri eroice cu Gelu, Glad și Menumorut și vrei să-i vezi în altă ipostază? Vrei să afli ce au în comun Mihai Viteazu și Nicolae Ceaușescu? Hai la „Istoria românilor pe scurt”!

„Spectacolul este altert, dinamic, captează atenția, mișcarea este la ea acasă, comicul… spumos. Se râde,  se apladă, momentele de destinere ating cotele maxime, ceea ce mă îndreptățește să afirm că Istoria românilor pe scurt poate ține afișul multe stagiuni de acum încolo”, a spus Demostene Șofron, Făclia.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani!

Alte articole:   Program special RATBV şi restricţii de circulaţie în 30 noiembrie, când se aprind luminițele de Crăciun

Istoria românilor pe scurt

  • Scenariul și Regia: Lucian Țion
  • Păpuși: Florin Suciu și Oana Tămaș
  • Cu: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști.

Spectacolul este o producție a Teatrului Magic Puppet.

Biletele se pot achiziționa de AICI.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate