Coliban mai bifează un proiect al lui Scripcaru: Zona de agrement La Iepure

Coliban mai bifează un proiect al lui Scripcaru: Zona de agrement La Iepure

Primarul Allen Coliban a anunțat că zona de agrement La Iepure va fi deschisă sâmbătă. Proiectul a fost lăsat „la cheie” de fostul primar George Scripcaru, fiind finanțat cu fonduri nerambursabile. 

Ca și în alte cazuri, proiectul a fost întârziat. Din fericire, acesta nu a fost blocat, procedurile fiind înaintate. Dar, ca să aibă o justificare pentru tergiversare, Coliban a mințit că proiectul nu ar fi fost bun. Asta în condițiile în care acesta a fost avizat de autoritățile de management ale POR.

În fapt, soluția tehnica adoptata de către proiectantul contractat pe bani mulți de Coliban a făcut modificări de formă. A vizat modificarea studiului peisagistic aprobat inițial. Plantele specifice unei grădini urbane au fost înlocuite cu altele care sa fie mai ușor de întreținut și aclimatizate zonei montane. Traseul de biciclete a fost repozitionat pe o curba de nivel mai joasa astfel încât sa poată fi utilizata și de către persoane neexperimentate. Bugetul proiectului nu a fost modificat, iar dacă modificările tehnice erau esențiale, proiectul tehnic de execuție nu ar mai fi fost aprobat de către finanțator.

Reamintim că, în data de 14 aprilie 2020 Scripcaru a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Realizarea unui spațiu multifuncțional de recreere și sport” în zona La Iepure. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea era de 8.864.327,32 lei, iar 98% din valoarea eligibilă o reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Proiecte de peste 65,5 milioane de euro, finanțări nerambursabile aprobate de ADR Centru, lăsate la final de mandat de Scripcaru. În ce stadiu se află

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate