Colegiul de Științe „Grigore Antipa“, câștigătorul fazei locale a concursului „Cu viața mea apăr viața!“

Colegiul de Științe „Grigore Antipa“, câștigătorul fazei locale a concursului „Cu viața mea apăr viața!“

Colegiul de Științe „Grigore Antipa“ a câștigat ambele categorii de vârstă ale concursului de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața!“, desfășurat ieri la CATTIA.

La categoria gimnaziu, pe locul al doilea s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale nr. 25, iar pe locul al treilea, Școala Gimnazială nr. 2.

Între licee, pe locul al doilea a fost Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“, iar pe locul al treilea, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil“.

Toți elevii din echipele de pe podium au primit cupe, medalii și diplome, iar ca premii truse de supraviețuire și rucsacuri de oraș.

Concursul li se adresează elevilor din ciclurile gimnazial și liceal și a avut două probe, una teoretică, în care elevii au răspuns la întrebări vizând diferite situații de protecție civilă, și una practică, ce constă în a salva o „victimă“, cu targa, pe un traseu în lungime de 50 m, prevăzut cu un obstacol. Scopul concursului este asigurarea pregătirii copiilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situații de urgență și face parte din campania de conștientizare pe care SVSU o desfășoară de mai mulți ani. Concursul se organizează de aproximativ 20 de ani.

Alte articole:   Opt trasee tematice amenajate de Centrul pentru Protecția Naturii și Salvamont Covasna

„Acest concurs este unul național și suntem la etapa locală, urmând ca etapa județeană să fie în luna mai, conform planului de pregătire. La etapa locală s-au înscris patru școli gimnaziale și șapte licee. Participarea față de anii anteriori este mai bună. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiul Brașov organizează acest concurs începând din anul 2000. Am avut o mică pauză în perioada pandemiei, când au fost interzise concursurile naționale. Anul trecut, echipele noastre, ale municipiului Brașov, la faza pe județ au obținut locul întâi și la gimnaziu, și la liceu. Sperăm că anul acesta va fi la fel și vor putea participa la faza națională“, a declarat Emil Pușcașu, șeful SVSU al Primăriei Brașov.

Alte articole:   Nicu Alifantis, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru la Festivalul Național de Folk „Vama de la munte”. Programul evenimentului

Obiectivele generale ale concursului „Cu viața mea apăr viața!“ sunt:

a) dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar;

b) cunoașterea formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc, a măsurilor de protecție, precum și a modului de acțiune și comportament în situații de urgență;

c) adoptarea și dezvoltarea abilităților privind modul de comportare și modul de acțiune în perioada premergătoare, pe timpul manifestării și pentru limitarea/înlăturarea urmărilor efectelor situațiilor de urgență;

d) formarea spiritului de solidaritate și implicarea individuală sau în echipă în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență.

Fiecare echipaj participant la concurs este format din 4 elevi (3 concurenți + 1 rezervă, băieți/fete sau mixt) și conducătorul echipajului (cadrul didactic coordonator).

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate