Codlenii pot afla oricând calitatea aerului prin aplicaţia Pulse Eco

Codlenii pot afla oricând calitatea aerului prin aplicaţia Pulse Eco

Primăria Codlea a început de vineri monitorizarea activă a calității aerului cu ajutorul celor de la Clean Air. Aceștia au instalat pe clădirea Primăriei un dispozitiv care măsoară nivelul particulelor aflate în suspensie (particule cauzatoare de cancer la plămâni și alte organe vitale) PM 2.5 și PM10, de altfel va fi monitorizată și presiunea atmosferică, temperatura aerului, umiditatea, dar și nivelul de zgomot din Codlea.

Mai mult, municipiul Codlea este inclus în proiectul Pulse Eco. Locuitorii care doresc să afle aceste informații în timp real pot descărca aplicația Pulse.Eco pe dispozitivele mobile din Magazin Play.

„Deja măsurătorile realizate de acest dispozitiv pentru monitorizarea aerului sunt alarmante. De exemplu, sâmbătă seară s-au atins cote îngrijorătoare. Este inadmisibil să fim otraviți și indiferent despre ce agent economic este vorba, am sesizat lunii comisarii Gărzii de Mediu pentru a face verificări. Îmi doresc pentru Codlea un viitor curat, fără niciun compromis!”, a declarat pentru newsbv.ro viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Cîmpeanu.

Edilul a mai precizat că și zgomotul se atinge un nivel alarmant pe perioada zilei în zona Primăriei, cauzat de traficul de pe DN1, de unde, spune acesta, va face toat ce ține de administrația publică locală pentru a scoate traficul greu prin oraș și urgentarea construirii centurii ocolitoare a municipiului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Pensiile se vor majora de două ori în 2024. Klaus Iohannis a promulgat noua Lege a pensiilor

Anunţuri mică publicitate