Cocaină în farmacii. Varianta pe care o țară UE o ia în calcul pentru a combate traficul de droguri

Cocaină în farmacii. Varianta pe care o țară UE o ia în calcul pentru a combate traficul de droguri

Cocaină în farmacii, cumpărată legal, pe bază de rețetă.

Aceasta este varianta prin care primarul orașului olandez Amsterdam are de gând să combată traficul de droguri.

Pentru primarul Amsterdamului, Femke Halsema, reglementarea drogurilor tari, precum cocaina şi MDMA, este singura modalitate de a combate traficul de droguri şi consecinţele sale „dezastruoase” pentru economia şi securitatea capitalei olandeze, relatează AFP.

„Am putea să ne imaginăm că aceasta ar putea fi obţinută de la farmacişti sau prin intermediul unei scheme medicale”, a declarat Femke Halsema într-un interviu acordat AFP.

Nu este pentru prima dată când primarul din Amsterdam spune că vrea să legalizeze şi să reglementeze vânzarea, posesia şi consumul de cocaină. În ianuarie, într-un interviu acordat ziarului olandez Financieele Dagblad, Femke Halsema îşi exprima convingerea fermă că dezincriminarea şi legalizarea vânzării de droguri precum cocaina ar putea fi o măsură strategică pentru combaterea crimei organizate şi pentru creşterea siguranţei publice în Amsterdam.

Alte articole:   Ce spune șeful CNAIR despre ritmul lucrărilor pe Valea Oltului. Vești pentru șoferii care trebuie să îndure rute ocolitoare pe caniculă

Războiul împotriva drogurilor este o bătălie pierdută, consideră Halsema. Ea a subliniat că actuala interzicere a drogurilor a dat, fără să vrea, putere organizaţiilor criminale, permiţându-le să înflorească şi să acumuleze profituri de miliarde de euro. „Am predat piaţa unor infractori fără scrupule. Aceştia fac miliarde. Între timp, războiul împotriva drogurilor dezorganizează ţări întregi, făcând nenumărate victime şi consolidând modelul de afaceri al infractorilor”, a explicat ea.

Confiscările de cocaină în Olanda au crescut anul trecut. Autorităţile vamale olandeze au capturat aproape 60 de tone de cocaină în 2023, faţă de 51 de tone în 2022. Cele mai mari cantităţi au fost găsite în porturile Rotterdam şi Vlissingen, iar traficul a crescut şi în aeroporturi, potrivit guvernului olandez.

Alte articole:   Litoralul românesc, invadat de alge. Cum explică experții fenomenul: plajele au devenit verzi

În decembrie anul trecut, Olanda a lansat prima etapă a procesului său de reglementare a cultivării canabisului.

Războiul împotriva drogurilor este „doar o veste bună pentru crima organizată”, a declarat Halsema şi într-un interviu acordat Bloomberg în 2022.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate