Coaliția merge mai departe! Vot covârșitor în interiorul PNL pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

Coaliția merge mai departe! Vot covârșitor în interiorul PNL pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

Ședință cu final… așteptat, luni dimineață, la PNL.

În ciuda valului de nemulțumiri din interiorul partidului și a amenințărilor la adresa conducerii liberale, mai mult sau mai puțin voalate, inclusiv privind ieșirea de la guvernare, liderii formațiunii conduse de Nicolae Ciucă au votat că sunt de acord cu asumarea răspunderii guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale. Votul a fost unul covârșitor în favoarea acestei măsuri. 

Pentru asumarea răspunderii Guvernului au votat aproximativ 50 de lideri din Biroul Politic Național (BPN). S-au înregistrat 4 voturi împotrivă și 3 abțineri.

Din primele informații, împotrivă au votat Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași).

Votul a fost decisiv pentru planurile coaliției de a merge mai departe cu măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar.

CUM VREA GUVERNUL SĂ REDUCĂ CHELTUIELILE

– tăierea posturilor vacante
– reducerea numărului de funcții de execuție
– tăieri de sporuri
– comasarea instituțiilor cu atribuții similare
– impozitarea tichetelor de masă și de vacanță

sursa: realitatea.net

Distribuie dacă îți place!