CNSU: Excepții de la carantinare pentru cei care sosesc în România. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

CNSU: Excepții de la carantinare pentru cei care sosesc în România. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei care se aplică persoanelor care sosesc în România.

Astfel, sunt exceptați de la măsura carantinei șoferii mașinilor mai mari de 2,4 tone care transportă marfă și cei ai microbuzelor de călători care asigură transport de persoane.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 115. Principalele prevederi sunt modificarea HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă”, anunță CNSU.

De asemenea, sunt exceptați șoferii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, potrivit Mediafax.

Alte articole:   Foştii şefi ai SRI Florian Codlea şi Dumitru Dumbravă, sub control judiciar pe cauţiune. Cei doi, acuzați de trafic de influență și spălare de bani

Spania și Italia intră în zona roșie

Totododată, CNSU a actualizat lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit listei actualizate, în zona roșie au intrat Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive, în zona galbenă au intrat din zona verde, în urma creșterii incidenței Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice.

În zona verde au intratArmenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Lista completă a țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate