CNSU: Bulgaria și Serbia au intrat în zona galbenă, Maldive și Elveția au trecut în zona roșie

CNSU: Bulgaria și Serbia au intrat în zona galbenă, Maldive și Elveția au trecut în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată, joi, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Potrivit listei actualizate, Bulgaria, țară preferată de români ca destinație de vacanță, a trecut în zona galbenă.

De asemenea, Serbia și Japonia sunt între țările care au trecut în lista galbenă, iar Maldive și Elveția au intrat în zona roșie.

Principalele modificări survenite sunt:

  • în zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis;
  • în zona galbenă au intrat:

-din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Irak și Argentina;

-din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda;

  • în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.
Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice, cu premii, sâmbătă, la Zărneşti

Noua listă va intra în vigoare începând de duminică, 29 august.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Lista țărilor cu risc epidemiologic în cele trei zone (verde, galben, roșu), pe baza incidenței cazurilor de Covid de la nivel internațional poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate