„Clasic.. Chansons… Jazz” – festin muzical la Castelul Bran

„Clasic.. Chansons… Jazz” – festin muzical la Castelul Bran

castelul bran noapteaTradiția Castelului Bran de a oferi melomanilor, într-un cadru deosebit, câteva porții artistice de excepție, continuă și anul aceasta.

Contele Dracula vă propune, în data de 8 august 2015, începând cu ora 20.00, un festin muzical pentru toate gusturile: ”Clasic… Chansons… Jazz”, aranjat cu măiestrie în partitură de Cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov, din care fac parte Lucia Neagoe – vioara I, Raluca Irimia – vioara II, Leona Varvarichi – violă și Stefan Neagoe – violoncel.

Invitații lor, Alexandra Fits – profesor la Facultatea de Muzică a Universității Brașov, Mihai Irimia –  solist la Opera Brașov, Ionel Mocanu – percuție, Tamàs Barabàs – bass și Laurențiu Mara – chitară vor aduce un plus de valoare momentului artistic pregătit, ca de fiecare dată, cu mare atenție, pentru a răspunde gusturilor rafinate ale publicului. Cu atât mai mult cu cât meniul propus cuprinde lucrări ale unor muzicieni celebri, printre care: Scott Joplin, Fritz Kreisler, Leroy Anderson, Charles Aznavour, Giuseppe Verdi.

Alte articole:   Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului 2024

Artiștii cvartetului s-au perfecționat la cursuri de măiestrie din Marea Britanie cu Hugh Maguire (prim violonist al Cvartetului ”Allegri”) și cu Cvartetul ”Alban Berg”, la Salzburg cu Walter Levin (prim violonistul Cvartetului ”La Salle”), la Londra cu Cvartetul ”Amadeus” și cu Milan Skampa (membru al Cvartetului ”Smetana”). Iar talentata interpretă și instrumentistă Alexandra Fits, care cântă la pian de la 4 ani, și-a terminat studiile în muzică la Universitatea Transilvania Brașov. Încă din facultate a abordat formula de pian și voce în reprezentații de inspirație francofonă, care au cucerit publicul din România și din străinătate.

Pentru acest moment, care se va consuma la lumina lumânărilor ce vor decora cu grație lacul mare din Parcul Regal al Castelului Bran, s-a pregătit și o degustare de vinuri, Chateau Bran Merlot, împreună cu brânzeturi și struguri.

Alte articole:   Ce evenimente vor avea loc în Braşov de Ziua Copilului. Lista completă şi programul activităţilor

Prețul unui bilet este de 50 de lei, fiind disponibile 100 de locuri. Biletele se pot achiziționa de la casieria Castelului Bran, în ziua concertului, până la ora 20.00. Detalii și rezervări la telefon 0268.237.700 sau la office@bran-castle.com.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate