CJ și ADI ISO Mediu vor 792,5 milioane de lei pentru SMID Brașov, prin PDD

CJ și ADI ISO Mediu vor 792,5 milioane de lei pentru SMID Brașov, prin PDD

Reprezentanții ai operatorilor de salubritate și ai Consiliului Județean Brașov s-au întâlnit joi, 28 martie, la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” (ADI ISO Mediu) Brașov, la o ședință tehnică privind gestionarea deșeurilor în județul Brașov.

Această întâlnire a fost convocată de președintele ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu, care a precizat că a luat decizia de a-i aduce la aceeași masă pe operatori și pe cei ai administrației județene în contextul în care Consiliul Județean Brașov lucrează în această perioadă la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

„Am organizat o ședință cu operatorii care colectează deșeurile menajere, pentru a obține toate datele reale referitoare la beneficiarii serviciului de salubritate și la cantitățile generate de populație. De asemenea, având în vedere că sunt modalități diferite de colectare, am solicitat o situație privind beneficiarii de la blocuri și a celor care locuiesc la case. Nu în ultimul rând, le-am cerut operatorilor să prezinte problemele pe care le au sau la care se așteaptă în activitate de colectare, astfel încât, acestea să își găsească rezolvarea în Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor”, a declarat președintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu.

Alte articole:   WhatsApp adaugă funcţii de filtrare a mesajelor

Proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este implementat de Consiliul Judeţean Braşov, cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Braşov, din care fac parte toate primăriile din judeţul nostru.

Valoarea totală a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor este estimată la 792.526.684 lei, iar pentru realizarea investiţiilor, administraţia judeţeană braşoveană vrea să obţină o finanţare nerambursabilă prin Programului de Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027 în valoare de 788.087.570 lei (sumă ce include TVA). Perioada de implementare a proiectului este estimată la 28 de luni.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Brașoavele lui Coliban: Brașovul nu face parte din ADI ISO Mediu VIDEO

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!