Ciucă: România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor. Guvernul, partener onest al mediului de afaceri

Ciucă: România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor. Guvernul, partener onest al mediului de afaceri

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că România rămâne ”o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori” şi că Guvernul este ”un partener onest al mediului de afaceri. ”

Șeful Executivului a precizat că, de la începutul anului numărul firmelor cu capital străin au crescut cu 30%. Acest lucru sugerează că Executivul a reușit, prin măsuri guvernamentale, să compenseze efectele generate de războiul din Ucraina.

“Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de război”, a afirmat Nicolae Ciucă, duminică seară, într-o postare pe Facebook, potrivit News.ro.

Potrivit şefului Executivului, economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori.

”România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori. Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor”, a arătat premierul.

El a adăugat că nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene.

Alte articole:   Protocol între CNAS și Patriarhia Română pentru sprijinirea pacienților oncologici

Ciucă a citat date ale Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului. Conform acestora cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni. Iar cea mai mare valoare a capitalului sunt firmele olandeze. State aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României.

”Dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi prin Programul de Guvernare”, a explicat Nicolae Ciucă.

Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a conchis premierul.

Alte articole:   Organe pentru transplant, transportate din Bulgaria în România cu un avion SMURD, în mai puţin de o oră

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate