Ciucă: România face pași fermi spre independența energetică și pentru a deveni un exportator de energie 

Ciucă: România face pași fermi spre independența energetică și pentru a deveni un exportator de energie 

Premierul Nicolae Ciucă susține că, „România face pași spre independența energetică și pentru a deveni un exportator de energie”, ca reacție la ajutorul anunțat de SUA, pentru reactoarele modulare. 

Statele Unite au transmis, duminică, faptul că vor oferi României 14 milioane de dolari pentru reactoare modulare. 

Investiția va mobiliza un efort de mai multe miliarde de dolari și va pune în valoare ingeniozitatea SUA în sectorul nuclear avansat. De asemenea, investiția este menită să accelereze tranziția către o energie curată; să creeze mii de locuri de muncă; să consolideze securitatea energetică europeană, respectând cele mai înalte standarde de siguranță”, a transmis Casa Albă.   

Alte articole:   De astăzi RATBV reia cursa pe traseul 100!

Investiția pentru studiile de proiectare a reactoarelor modulare de mici dimensiuni din România este un pas esențial pentru domeniul nuclear românesc, susține premierul Nicolae Ciucă.   

„România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanța cu 14 milioane dolari studiile de proiectare în România a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) este un pas esențial pentru domeniul nuclear civil românesc”, a scris premierul pe Facebook. 

România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Acesta a amintit că, în paralel, România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă.

„În paralel cu dezvoltarea tehnologiei SMR, România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Producția de energie nucleară contribuie la scăderea gradului de poluare generată de centralele termoelectrice; la creșterea gradului de protecție a mediului, ambele fiind obiective asumate de întreaga Uniune Europeană”, spune Nicolae Ciucă.     

Acesta îi încurajează pe actorii din industria nucleară din România și pe experții români din domeniu să se implice; „pentru a deschide țării noastre calea către energia viitorului, nepoluantă, stabilă și accesibilă!”, relatează Digi24.ro

Alte articole:   „Ascultați colindul îngerilor”, concert caritabil pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov

Prin aceste proiecte, platformele de extracție a gazului metan din Marea Neagră și investițiile în energia regenerabilă, România va deveni nu doar independentă energetic, ci și un furnizor stabil în regiune”, a mai precizat premierul. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate