Ciolacu: România va plăti anul viitor dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 2% din PIB

Ciolacu: România va plăti anul viitor dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 2% din PIB

Marcel Ciolacu a calculat nota de plată a guvernelor de dreapta. El susține că anul viitor, România va plăti dobânzi de 2% din PIB, însă datorită PSD, datoria publică va scădea.

Preşedintele PSD a declarat, joi, că anul acesta România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Ciolacu susține că anul viitor, potrivit calculelor preliminare, țara noastră va plăti 2% din PIB.

Anul acesta, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Din socotelile noastre preliminare în ceea ce priveşte construcţia bugetului, cred că anul viitor vom plăti în jur de 2% din PIB. Dar cu tristeţe vă spun că aceste împrumuturi au fost făcute de cele două guverne de dreapta. Respectiv au împrumutat 200 de miliarde de lei. Noi vorbim în acest moment de dobânzile şi restanţele la aceste credite„, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Alte articole:   Guvernul vrea să impoziteze cu până la 20% pensiile private

Potrivit acestuia, datorită intrării PSD la guvernare, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual.

„În schimb, cu bucurie vă anunţ că de când PSD a venit la guvernare şi gestionează Ministerul Finanţelor, conform Comisiei Europene, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 pp. Asta într-un echilibru şi o coerenţă şi o sustenabilitate clară. Dacă atunci am împrumutat 200 de miliarde, am întors în economie 2%. Anul acesta am scăzut datoria publică, am plătit şi dobânzile şi ratele la ce împrumuturi au făcut domnii înainte şi am întors 6% în economie şi în pachetul social. Cred că este o diferenţă majoră, oricât de răutăcios ai fi, sunt realităţi foarte clare”, a spus preşedintele PSD, potrivit Agerpres.

Ciolacu spune că intervenţia la preţul energiei pentru următorii doi ani va duce la foarte multe ieftiniri mai ales în zona economică.

Alte articole:   Un minor de 14 ani a amenințat cu un pistol un șofer care i-a atras atenția că traversează neregulamentar

Foto: G4media.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate