Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltate asigurările private

Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltate asigurările private

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, că pilonul II de pensii nu trebuie desfiinţat, chiar dacă un astfel de sistem ar mai fi întâlnit doar în Venezuela. 

Marcel Ciolacu consideră că este nevoie de o dezvoltare a legislaţiei în domeniul asigurărilor private.

Totodată, liderul social-democrat a dat asigurări că nu se discută depre o reducere a contribuției la acest pilon.

„Se pare că mai este (acest sistem – n.r.) în Venezuela, nu suntem chiar unicat. (…) Eu cred că pilonul II nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul, este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să îi dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se discută despre o reducere a contribuţiei la pensiile private obligatorii, liderul social-democrat a negat acest fapt. 

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu au existat discuţii privind modificarea legislaţiei în sensul reducerii contribuţiei la Pilonul 2.   

„Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată, nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva”, a susţinut Marcel Ciolacu. 

Ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat, miercuri seară, că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei. Exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii.

Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, atrage atenţia asupra intenţiei Coaliţiei PSD-PNL de a pune mâna pe banii românilor din Pilonul 2 de pensii”, relatează News.ro.

Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

Potrivit acestuia, un nou plan de naţionalizare a Pilonului 2 este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Doar că, faţa de epoca. Dragnea, planul este acum mult mai perfid şi este susţinut de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate