Ciolacu, anunț pentru românii care au lucrat în Italia: pensiile vor fi calculate mai REPEDE!

Ciolacu, anunț pentru românii care au lucrat în Italia: pensiile vor fi calculate mai REPEDE!

Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis românilor care au lucrat în Italia că pensiile lor vor fi calculate în 3-4 luni. Aflat în vizită în peninsulă, Ciolacu i-a mulțumit omologului său italian, Giorgia Meloni, pentru că a suplimentat personalul care se ocupă de pensiile românilor care au muncit în Italia, astfel încât acestea să fie calculate mai repede.

”Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu țara să fie tot mai puternice. De altfel, chiar ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei românești din Italia și pot să vă spun, doamnă Președinte, că apreciază eforturile dumneavoastră și sprijinul oferit.

Alte articole:   Când se dau pensiile în august. Este ultima lună înainte de recalculare

De aceea, un aspect discutat intens, prevăzut și în documentele semnate, prevede intensificarea cooperării pentru protejarea lucrătorilor români din Italia, combaterea criminalității și mobilitatea forței de muncă în condiții sigure.

Vreau să vă mulțumesc în mod special, atât dumneavoastră cât și Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Italia, pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. Dacă până acum durata de așteptare pentru soluționarea unui dosar ajungea la 2-3 ani, acum, prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, acest termen s-a redus la 3-4 luni.

Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care se află în pragul pensionării, indiferent că trăiesc în țară sau în diaspora. Și vă mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Alte articole:   Scumpiri în lanț anunțate de fermieri, după ce canicula a distrus culturile agricole

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate