Cioacă, eliberat 24 de ore. Avocata familiei Ghinescu: Beneficiază de aceste permisii foarte des

Cioacă, eliberat 24 de ore. Avocata familiei Ghinescu: Beneficiază de aceste permisii foarte des

Cristian Cioacă, fostul polițist acuzat de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a ieșit sâmbătă, din închisoare. El a fost eliberat pentru 24 de ore. Este pentru a două oară în ultimele trei luni când beneficiază de permisie.

Cristian Cioacă, fostul polițist acuzat de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, dispărută acum 15 ani, a ieșit din închisoare, pentru 24 de ore.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, susține că fostul polițist Cristian Cioacă se bucură de un regim preferențial la penitenciarul Mioveni, unde săvârșește o sentință de 15 ani, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Sunt alți condamnați care au solicitat să li se ofere această permisie în weekend, sâmbătă și duminică, și conducerea i-a refuzat spunând că nu se poate. În schimb, pentru Cristian Cioacă totul este posibil. Din ceea ce am mai înțeles și eu, că din start am semnalat acest lucru, dumnealui beneficiază de un alt regim față de alte persoane deținute în acest penitenciar”, a spus avocata familiei Ghinescu, pentru Antena3.

Potrivit Crinei Radu, faptul că Cioacă a lucrat în Poliție l-a ajutat în penitenciar.

„Beneficiază de aceste permisii foarte des”. (…) El este la o vârstă destul de de tânără, urmează să iasă de închisoare, își va trăi restul vieții într-un mod normal. Se bucură și de aceste permisii. Ori pe ea, pe Elodia, n-are cine să o mai aducă de acolo de unde este”, a mai spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

De asemenea, avocata Crina Radu a acuzat autoritățile că au reacționat la acest caz într-o manieră subiectivă din cauza funcției pe care o ocupa în cadrul Poliției.

„Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a mai adăugat Crina Radu.

Fostul poliţist braşovean a fost condamnat la 15 de ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Până acum a efectuat 8 ani, însă Cristian Cioacă ar putea ieși mai repede din închisoare pentru bună purtare.

Alte articole:   FOTO Fundația Conservation Carpathia a deschis Centrul de vizitare „Casa Castorului” în comuna Rucăr

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut în august 2007. Nici până la acest moment, 15 ani mai târziu, cadavrul nu a fost descoperit.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate