Cine sunt brașovenii care nu mai au nevoie de declarații după data de 15 mai?

Cine sunt brașovenii care nu mai au nevoie de declarații după data de 15 mai?

Președintele României, Klaus Iohannis, a aunțat că, după data de 15 mai, restricțiile de deplasare nu vor mai fi atât de rigide. Totuși, trebuie precizate câteva lucruri.

„Nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța. Ce rămâne totuși obligatoriu este în continuare în prima etapă interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții, care vor fi enumerate în decizia Comitetului pentru situații de urgență. De exemplu, cine merge la serviciu, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale. Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Aici nu este nevoie de declarație. Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a explicat președintele României.

Alte articole:   Trageri speciale Loto, de Paşte. Report la Noroc de peste 1,88 milioane de euro

Zonele metropolitane în România au fost reglementate prin legea nr. 351 din 6 iulie 2001 ca fiind „o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (capitala României și municipiile de rangul I) și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri”

Cetățenii din localitățile membre în Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) metropolitană Brașov sunt cei care locuiesc în zona unde sunt indicatoare cu „zona metropolitană”, la Predeal, Săcele, Tărlungeni, Prejmer, Feldioara, Codlea, Râșnov si Zărnești. În consecință toate localitățile din arealul mărginit de aceste localități (Municipiul Braşov, oraşul Ghimbav, comunele Bod, Budila, Cristian, Hărman, Sânpetru, Hălchiu, Crizbav, Vulcan).

Alte articole:   Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă şi va fi distribuită eparhiilor din ţară

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate