Cine au fost cei mai apreciați angajatori din România, în 2023

Cine au fost cei mai apreciați angajatori din România, în 2023

Schneider Electric Romania, MassMutual Romania, KRUK Romania, dm drogerie markt și JYSK Romania sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit „Top Angajatori Undelucram.ro 2023”, clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.

Topul a fost realizat în perioada 16 noiembrie 2022 – 15 octombrie 2023 de platforma Undelucram.ro.

Schneider Electric Romania, furnizor de soluții integrate de management al energiei și automatizării, conduce anul acesta clasamentul general al angajatorilor. Top 10 general este completat de companii din industrii diverse, precum IT, retail non-alimentar, producție de bunuri de larg consum, restaurante și cafenele cu servire rapidă.

MassMutual Romania, partenerul tehnologic al MassMutual, una dintre cele mai importante companii de asigurări din SUA, s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai apreciate companii și pe locul 1 în sectorul IT&C. Compania este prezentă în România încă din 2020 prin două centre de servicii IT globale și s-a clasat anul trecut pe primul loc în clasamentul general. KRUK România, firmă specializată în managementul creanțelor, urcă o poziție în clasamentul general 2023 față de anul trecut.

Potrivit comunicatului de presă, în topul general predomină în continuare companii din industria IT&C, însă spre deosebire de alți ani, există o diversitate mai mare de industrii din care fac parte primele 10 companii clasate, precum retail non-alimentar și producție de bunuri de larg consum.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Codlea

„Industria IT&C rămâne în continuare bine reprezentată în topul general al celor mai apreciați angajatori, cu un număr semnificativ de companii în clasament. Totuși, anul acesta observăm o structură mult mai variată a primelor 10 poziții în top, cu companii dintr-o diversitate de industrii, ceea ce ne arată că tot mai mulți angajatori, din toate domeniile de activitate, au conștientizat importanța brandului de angajator și a dezvoltării unei culturi organizaționale care contribuie la satisfacția și loialitatea angajaților, precum și la atragerea de noi talente. Asistăm, în opinia mea, la o evoluție pozitivă a pieței muncii, în care tot mai mulți angajatori fac eforturi reale de a inova și de a îmbunătăți aria de beneficii și de a oferi angajaților un mediu de lucru plăcut și sănătos”, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Poziția în clasamentul general este stabilită în funcție de nota generală acordată pe baza evaluărilor angajaților (70%) și de nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

Alte articole:   Programul Focus Plus 31 transformă elevii Colegiului Tehnic Energetic Remus Răduleț (Școala 31) din Brașov în realizatori de film documentar

Topul general al angajatorilor destinat companiilor mari (cu peste 250 de angajați) este completat de topurile pe industrii – IT&C, Consultanță, Bănci, Sănătate și Farma, Telecomunicații, BPO și Servicii, Retail non-alimentar, Retail alimentar, Producție de bunuri de larg consum, Producție industrială. Anul acesta au fost introduse două noi categorii: Inginerie și Restaurante și cafenele cu servire rapidă.

De asemenea, începând din 2022 platforma Undelucram.ro publică și topul IMM-urilor (companii cu mai puțin de 250 de angajați), care s-a extins anul acesta de la 30 la 50 de companii. Pe primele 5 locuri clasate în ediția 2023 regăsim Wolfpack Digital, mReady, TopTech, MHC Romania și Cargo Track Solutions SRL.

„O altă tendință pozitivă care merită subliniată este faptul că tot mai multe companii mici și mijlocii au o preocupare reală pentru starea de bine, motivarea și loializarea angajaților, lucru care se reflectă în evaluările pozitive ale angajaților și care a determinat extinderea topului IMM-urilor de la  30 de companii anul trecut la 50 în ediția din acest an”, a adăugat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Top general:

 1. Schneider Electric Romania
 2. MassMutual Romania
 3. KRUK Romania
 4. dm drogerie markt
 5. JYSK Romania
 6. Philip Morris Romania
 7. MHP – A Porsche Company
 8. Starbucks Romania
 9. Iron Mountain Romania
 10. JTI Romania
Alte articole:   VIDEO Firmă care polua râul Tărlungeni, depistată de jandarmi

BĂNCI

 1. BCR
 2. OTP Bank Romania
 3. ING Bank Romania
 4. Raiffeisen Bank
 5. BRD – Groupe Societe Generale

BPO ȘI SERVICII:

 1. Iron Mountain Romania
 2. Accenture Romania
 3. Societe Generale Global Solution Centre
 4. Veo Worldwide Services
 5. TELUS International

CONSULTANȚĂ

 1. BearingPoint Romania
 2. Mazars
 3. KPMG Romania
 4. Deloitte Romania
 5. EY Romania

INGINERIE

 1. Bosch Romania
 2. Bertrandt
 3. Alstom Romania
 4. Garrett Advancing Motion
 5. Segula Technologies Romania

RETAIL NON-ALIMENTAR

 1. dm drogerie markt
 2. JYSK Romania
 3. LENSA
 4. Dedeman
 5. Decathlon Romania

 RETAIL ALIMENTAR

 1. Lidl Romania
 2. Carrefour Romania
 3. Kaufland Romania
 4. PENNY
 5. Mega Image

RESTAURANTE ȘI CAFENELE CU SERVIRE RAPIDĂ

 1. Starbucks Romania
 2. McDonald`s Romania
 3. KFC Romania
 4. Taco Bell
 5. Pizza Hut

PRODUCȚIE BUNURI DE LARG CONSUM

 1. Philip Morris Romania
 2. JTI Romania
 3. Procter & Gamble
 4. British American Tobacco Romania
 5. Coca-Cola HBC Romania

 PRODUCȚIE INDUSTRIALĂ 

 1. Preh Romania
 2. FORVIA HELLA
 3. Continental Romania
 4. TenarisSilcotub
 5. Michelin Romania

TELECOMUNICAȚII

 1. Nokia
 2. Ericsson Romania
 3. Orange Romania
 4. Vodafone Romania
 5. RCS&RDS

SĂNĂTATE ȘI FARMACII

 1. Fildas Catena Grup
 2. Regina Maria
 3. A&D Pharma – Dr. Max Group
 4. Medlife
 5. Help Net Farma

IT&C

 1. MassMutual Romania
 2. MHP – A Porsche Company
 3. NXP Semiconductors Romania
 4. Cegeka Romania
 5. ING Hubs Romania

TOP IMM

 1. Wolfpack Digital
 2. mReady
 3. TopTech
 4. MHC Romania
 5. Cargo Track Solutions SRL

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate