Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți seara, că elevii vor da teze în cele două săptămâni de prelungire a Semestrului I în anul viitor calendaristic, în luna ianuarie 2022, mai exact în perioada 3-14 ianuarie.

Oficialul a anunțat că la finalul semestrului I, adică în ultimele două săptămâni reportate acum pentru anul viitor, sunt programate tezele, iar acestea se vor susține cu prezență fizică.

Întrebat dacă programa de examene va fi simplificată, ministrul a spus că acest lucru se va întâmpla doar dacă va fi mai multă predare online.

„Singurul motiv pentru care am putea peria programa de examene ar fi acela al unei durate mai mari de școală online. Dacă vom fi obligați să predăm online, înțelegând pierderile, s-ar putea să avem nevoie încă o dată, și de data acesta, să periem programele de examen în sensul simplificării. Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Referiror la examenele naționale, ministrul Educației a precizat că acestea rămân la datele planificate.

Alte articole:   Guvernul vrea să impoziteze cu până la 20% pensiile private

Ministrul a anunțat că semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022. Acesta propune școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate