Ceremonii în memoria eroului martir Liviu Corneliu Babeș, la Braşov

Ceremonii în memoria eroului martir Liviu Corneliu Babeș, la Braşov

Cu prilejul comemorării eroului martir Liviu Corneliu Babeș, Asociația Luptătorilor, Răniților și Urmașii Eroilor ,,Braşov – Decembrie 1989”, împreună cu Asociaţia ,,15 Noiembrie 1987”, organizează, sâmbătă, 2 martie, mai multe ceremonii in memoriam, în Poiana Brașov și Brașov.

Manifestările se vor desfășura după următorul program:

– 10.30 – întâlnire la Crucea de pe pârtia Bradul

– 11.30 – ceremonie religioasă la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”

– 14.00 – 16.00 – simpozion comemorativ dedicat eroului și pictorului Liviu Corneliu Babeș, programat în sala de consiliu din sediul ALRUE, de pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 1A.

Potrivit historia.ro, în 1989, Liviu Babeş avea doar 47 de ani, era pictor şi sculptor amator. Bărbatul lucra pe post de maistru electrician la Trustul de Prefabricate Braşov, iar maniera în care şi-a plănuit manifestul i-a uimit pe apropiaţii lui. Pe 2 martie, Liviu Babeş a plecat să schieze în Poiana Braşov, iar după ce a coborât pentru ultimă oară pe pârtie şi-a dat foc în semn de protest la adresa regimului comunist.

Cumplitul evenimentul a fost făcut public în presa străină cu ajutorul a doi turişti scoţieni, care se aflau în acel moment pe pârtie şi care au relatat întâmplarea unei agenţii de ştiri, aceasta fiind preluată mai departe de marile publicaţii. În schimb, în ţară doar românii care ascultau „Europa Liberă” au aflat de sinuciderea lui Liviu Babeş.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate