Centura Bușteni – Azuga: Consiliul Județean Prahova amână pentru 8 decembrie desemnarea constructorului care va face centura de 10 kilometri

Centura Bușteni – Azuga: Consiliul Județean Prahova amână pentru 8 decembrie desemnarea constructorului care va face centura de 10 kilometri

Consiliul Județean Prahova a amânat cu o lună și jumătate, până pe 8 decembrie, desemnarea constructorului Centurii Bușteni – Azuga, o șosea cu o lungime de 10 kilometri și un cost de aprox. 600 de milioane de lei. Miercuri, 25 octombrie era termenul oficial pentru anunțarea câștigătorului, dar CJ Prahova a prelungit evaluarea celor trei oferte ca urmare volumului documentelor precum și a clarificărilor pe care le-au depus constructorii, arată documentele publice pe care le-a consultat Economedia.

Pe 16 august, au fost depuse următoarele oferte pentru Centura Bușteni – Azuga:

1. Ofertant unic: Itinera Spa (constructorul Pasajului Popești-Leordeni)

2. Asociere: OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Leader),VISIO CONSTRUCTION WORKS (Constructorul primului lot al Drumului Expres Craiova – Pitești)

3. Asociere: CONI (Leader),SC GOTT STRASSE SRL,PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L.,DRUM POD INVEST,”NVO “TRANSINZHINIRYNG” LLC, Automagistral-Pivden (constructor pe lotul 2 al Autostrăzii Moldovei, lider fiind Trace – Bulgaria).

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1. O femeie a fost rănită

Centura Bușteni – Azuga va avea untunel cu o lungime de 90 de metri care subtraversează oblic DN 1 și Magistrala CFR București – Brașov, dar și un semitunel cu o lungime de 200 de metri, parțial îngropat la intrare în Azuga, cele două lucrări de artă fiind printre cele mai dificile de pe traseul complet de 9 kilometri prevăzut pentru șoseaua care va funcționa ca o centură a celor două stațiuni. Durata contractului este de 36 de luni, iar finanțarea asigurată prin Programul Transport 2021-2027. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cele două Centuri în mai 2023, licitațiile fiind lansate cu Clauză Suspensivă.

Lucrări de artă prevăzute: pasaj peste râul Prahova şi CF km. 1+835 ÷ 2+445; pod peste râul Prahova la km. 2+665; pod peste râul Prahova la km. 2+955; pod peste pârâul Jepilor la km. 3+825; pod peste râul Prahova la km 4+195; subtraversare strada Zamora km 4+685; pod peste râul Prahova la km 5+495; viaduct km 5+955; pod peste râul Prahova la km. 7+165; subtraversare DN 1 și CF km 7+480 ÷ 7+530; pod peste râul Prahova la km 8+095; pod peste râul Prahova la km 8+255; pod peste râul Prahova la km 8+375; pod peste râul Prahova la km 8+515; pod peste râul Prahova la km 8+605; semitunel km 8+935÷9+075; pasaj peste râul Prahova şi CF km 9+085 ÷ 9+310″ -Nota de Fundamentare.

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1. O femeie a fost rănită

Memoriul tehnic pe care l-a realizat proiectantul Irimat propune 10 poduri peste râul Prahova, un pod peste pârâul Jepilor, câte două pasaje peste râul Prahova și Calea Ferată (Magistrala 300) și două subtraversări: strada Zamorei și DN 1 – CF București – Brașov. De asemenea, la km 9 al centurii, la Azuga, va fi realizat un semitunel. Viteza de proiectare a drumului, specific pentru clasa III și zona de munte este de 60 km/h.

Contractul pentru Centura Comarnic a fost semnat pe 22 mai cu Asocierea Frasinul – Arthenis.

Centurile Comarnic și Bușteni au fost transferate de la Ministerul Transporturilor/Compania de Drumuri la Consiliul Județean Prahova după ce CNAIR a ratat două licitații. În 2018, contractul pentru Centura Bușteni (variantă scurtă fără ieșirea în Azuga) a fost reziliat după ce firma câștigătoare (constructor de apartament) nu a mai depus scrisoare de garanție bancară, iar în 2021 CNAIR a anulat licitația pentru Centura Comarnic (profil de autostradă).

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1. O femeie a fost rănită

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate