Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor: România, țara cu cea mai mare mortalitate din UE din cauza infectărilor cu COVID-19

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor: România, țara cu cea mai mare mortalitate din UE din cauza infectărilor cu COVID-19

România a înregistrat săptămâna trecută un record de 1.713 cazuri noi în 24 de ore. E cea mai mare cifră de la începutul pandemiei, în contextul în care numărul testărilor a rămas constant în ultimele două luni, potrivit g4media.ro.

Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România are cea mai mare mortalitate din UE de pe urma Covid-19, cu 2,8 decese la 100.000 locuitori.

Situația e stabilă; avem creșteri zilnice, dar credem că deocamdată suntem într-o fază de platou. Noi activități precum începutul noului an școlar, deschiderea interiorului restaurantelor, campania electorală și ziua votului pot aduce o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Totul depinde de cât de bine vor respecta românii măsurile sanitare, cum ar fi obligativitatea măștilor, menținerea distanței sociale și proceduri de igienă îmbunătățite”, a declarat pentru EUobserver, Andrei Baciu, secretar de stat în ministerul sănătății.

Alte articole:   Numărul turiştilor străini care vizitează România a crescut cu 12,4%

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate