Centru pilot și rețea pentru incluziunea și siguranța copiilor la Școala 12

Centru pilot și rețea pentru incluziunea și siguranța copiilor la Școala 12

proiect scoala 12Școala Gimnazială nr. 12 din Brașov, împreună cu Organizatia Child Safety House din Islanda au anunțat începerea implementării proiectului „Centru pilot și rețea pentru incluziunea și siguranța copiilor în școlile din Brașov”.

Proiectul va fi finalizat până la data de 30 aprilie 2016 și primește fonduri nerabursabile prin Fondul Român de Dezvoltare Socială.

„Ca urmare a implementării acestui proiectul, cele două corpuri de clădire în care funcționează Școala Gimnazială nr. 12 vor fi evaluate din punct de vedere al siguranței copiilor de către un expert islandez, care va realiza un raport cu recomandări pentru îmbunătățirea siguranței copiilor. Se vor face investiții în valoare de aproximativ 32.000 euro pentru ca două săli de clasă (una pentru ciclul primar și una pentru ciclul gimnazial) și un teren de sport să fie modernizate pentru a implementa standardele de siguranța copiilor recomandate de expertul islandez”, a explicat Delia Wusinczy, directorul școlii și managerul de proiect.

Alte articole:   Kelemen Hunor s-a dus la Washington ca să se plângă că etnicii maghiari din România nu au drepturi

Viceprimarul Adina Durbacă, prezentă la eveniment, a declarat că acest proiect este o lecție pentru ea, ca părinte (proiectul s-a realizat a inițiativa unei dintre mămicile copiilor de la Școala 12.). „Sper ca acest proiect-pilot să fie o reușită, iar la finalul lui să-l putem multilplica, pe baza experienței acumulate, și la celelalte unități din muncipiul Brașov”. La rândul lui, viceprimarul Ciprian Bucur a precizat că „siguranța în școli și incluziunea au fost întodeauna priorități pentru municipalitate, dovadă fiind investițiile în sistemele de supraveghere din unitățile școale care prezintă un risc deosebit, precum și colaborarea cu instituțiile abilitate pentru a asigura siguranța și în jurul școlilor. Acest proiect este binevenit și sper să îl putem extinde cât mai repede chiar la nivelul județului”.

Alte articole:   Primăria Slatina a amenajat un adevărat safari cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun

Formare profesională și pentru cadrele didactice

Toate cadrele didactice din școală (45 de persoane) vor beneficia de un program de training și coaching pentru utilizarea metodelor specifice educației nonformale în vederea reducerii violenței în școală. Mai mult, patru profesori din România vor participa la o vizită de studiu în Reykjavik.

La Brașov se va dezvolta o rețea pentru promovarea incluziunii și siguranței copiilor în școală, care va implica peste 20 de organizații și instituții (școli, ONG-uri, autorități publice și firme private).

Tot în cadrul acestui proiect se va derula și o campanie de informare și educare adresată părinților și copiilor din Brașov, pentru reducerea violenței în școală și creșterea incluziunii și siguranței copiilor.

Alte articole:   Tichetele educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei vor ajunge la beneficiari în prima jumătate a lunii decembrie, încărcate

Specialistul care se va ocupa de transferul de expertiză în siguranța copiilor este Herdís L. Storgaard – director de programe al Organizației „Child Safety House” din Islanda și expert al Comisiei Europene în siguranța copiilor, care are peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea și implementarea standardelor de siguranța copiilor în Reykjavik și în țările scandinave. În plus, Storgaard este implicată în dezvoltarea unuia dintre cele mai performante programe europene de educație destinate părinților privind reducerea riscurilor de accidentare a copiilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate