Cea mai folositoare ustensilă de bucătărie de la Crock Pot

Cea mai folositoare ustensilă de bucătărie de la Crock Pot

Bucătăria este un subiect vast. Preparatele posibile sunt nenumărate, iar tehnicile de gătit sunt suficiente încât să umple cărți întregi cu rețete. Totuși, pentru a putea executa preparatele respective, pe lângă ingrediente și informațiile din rețetă, mai ai nevoie și de ustensile.

Accesoriile sau ustensilele practice și de înaltă calitate fac gătitul mai ușor și mai eficient. Anumite preparate nu pot fi realizate sau executate la fel de bine dacă lipsesc ustensilele necesare mâncării respective. De exemplu, pentru a găti un orez fiert perfect ai nevoie de o oală specială pentru orez sau pentru preparatele care au nevoie de un timp îndelungat pentru fierbere, trebuie să folosești oală sub presiune.

Un accesoriu care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie este oala slow cooker. O astfel de ustensilă îți câștigă timp, deoarece poți să te ocupi de altceva până se gătește mâncarea. De asemenea, face preparatele mai gustoase datorită faptului că le gătește pentru un timp îndelungat și scoate arome mai accentuate din ingrediente. Pentru a putea alege cele mai bune ustensile, ți-am pregătit o listă de aspecte la care să fii atent când cumperi oală pentru gătit încet de la Crock Pot.

Alte articole:   VIDEO Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan: Avem obligația să deblocăm Brașovul!

Caracteristici ale unei oale slow cooker

Principalul aspect la care trebuie să te gândești este mărimea oalei. Dacă vrei să gătești pentru toată familia, atunci este recomandat să cumperi o oală cu volum mai mare. Un vas de până la 3,5 litri se potrivește pentru porții de două sau trei persoane. Cel de până la 4 litri este suficient pentru patru persoane. Orice vas cu volum mai mare este potrivit pentru familiile mai mari. De asemenea, cu cât e mai mare oala, cu atât poți introduce ingrediente care ocupă mai mult spațiu.

O oală mare oferă și o gamă mai largă de preparate care pot fi realizate. Totuși, nu este singurul lucru care influențează acest aspect. Este importantă și forma oalei. Există modele ovale și rotunde, iar avantajele fiecărui model vin în funcție de preparatele gătite.

Alte articole:   VIDEO Peste 80 de percheziţii în toată ţara, pe linia combaterii infracţiunilor economico-financiare

Poți opta pentru un slow cooker digital. Opțiunea de a avea un ecran cu diferite opțiuni automatizează procesul. Poți seta timpul de gătire și ora la care oala să se oprească. Anumite dispozitive mai noi au și funcția de a menține mâncarea la cald. Totuși, nu toate modelele au ecran digital. Dispozitivele mai vechi trebuie controlate manual, așadar trebuie să setezi manual treptele de gătire și să oprești manual oala când preparatul este gătit. În general, modelele cu ecran digital sunt mai ușor de folosit, dar principiul de folosire este același pentru ambele

Un Crock Pot poate fi confecționat din ceramică și aluminiu. Oala din ceramică distribuie uniform căldura și oferă un proces de gătit optim, iar cea din aluminiu este antiaderentă și rezistentă la zgârieturi. De asemenea, vasul din ceramică este pentru persoanele nostalgice, care prețuiesc aspectul veselei clasice. Pe de altă parte, cel din aluminiu se integrează foarte bine printre majoritatea obiectelor din inox care sunt pe piață.

Alte articole:   Scripcaru: „Am trăit să o văd și pe asta: Godină alergând după mine prin cartiere”

Oala pentru gătire lentă are diferite funcții care fac gătitul să fie o muncă mai ușoară, printre care:

  • funcția de rumenire – creează o crustă pe legumele sau pe carnea gătită în momentul în care selectezi funcția
  • cronometrul digital – indiferent de timpul pentru gătit pe care îl necesită preparatul, temporizatorul poate fi setat să oprească gătitul
  • funcția de menținere la cald – mâncarea poate fi servită chiar la câteva ore după gătire, pentru că această funcție păstrează mâncarea caldă până la 4 ore

Marca Crock Pot produce cele mai fiabile oale de gătire lentă. Totuși, asigură-te că le achiziționezi de la un producător cu renume și primești și garanție la ele. Nu uita să-ți stabilești un buget fix înainte.

Articolul subliniază principalele aspecte la care să fii atent când cumperi o oală pentru gătit lent, însă decizia tot tu trebuie să o faci. Gândește-te bine la nevoile tale și achiziționează produsul în conformitate cu dorințele tale.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate