Cea de-a X ediție a Zilei Multiculturalității va avea loc, duminică, în Brașov

Cea de-a X ediție a Zilei Multiculturalității va avea loc, duminică, în Brașov

Centrul de Integrare pentru Migranti din Brasov va organiza editia a zecea aniversara a festivalului Ziua Multiculturalitatii in Brasov in data de 8 cctombrie 2023, in Piata Sfatului din Brasov, incepand cu ora 11.00. Festivalul reuneste in acest an reprezentanti din 25 de tari din intreaga lume, tari din afara Uniunii Europene, stabiliti in Brasov si in alte orase din Romania.

Acestia, impreuna cu o serie de reprezentati ai ambasadelor lor in Romania, vor oferi publicului brasovean muzica, dansuri si cantece traditionale, prezentari de tara si de costume, traditii si expozitii culturale, pictura traditionala cu henna, ateliere pentru copii.

Ca in fiecare an, semnatura festivalului este “pasaportul multicultural”. Vizitatorii la eveniment vor primi gratuit cate un “pasaport”, iar de la fiecare stand de tara vor putea obtine “vize” direct de la cetatenii straini si de la ambasadorii si personalul consular present la eveniment. Intr-o singura zi, brasovenii vor putea “obtine viza” de calatorie din urmatoarele tari: China, Japonia, Indonezia, Peru, Egipt, Siria, Republica Dominicana, India, Ucraina, Venezuela, Iran, Filipine, Sri lanka, Taiwan, Liban, Bangladesh, Algeria, Columbia, Nigeria, Zambia, Coreea de Sud, Haiti, Republica Moldova, Cuba, Ecuador.

Alte articole:   Topul celor mai bine cotate 5 universități din lume

De asemenea, vizitatorii vor putea sa obtina si “vize umanitare” de la Agentia ONU pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania (UNHCR), de la Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR), Terre des Hommes and Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov, organizatii specializate din domeniul umanitar.

Vizitatorii la eveniment vor putea sa isi faca si un tatuaj cu henna la unul dintre cele 2 standuri special amenajate pentru tatuaje cu henna din cadrul evenimentului.

In acest an, programul pe scena este unul dintre cele mai bogate comparativ cu editiile anterioare. Datorita popularitatii acestui eveniment, organizatorii au primit in acest an cele mai multe cereri de participare, atat cu expozitii culturale cat si cu reprezentatii artistice din partea strainilor care locuiesc in Brasov, dar si in alte orase din tara.

Alte articole:   Peste 4,7 milioane de pensionari erau înregistrați în România în luna iunie

Pe scena vor fi dansuri, cantece, muzica, prezentari de tara din: Ucraina, Moldova, China, Columbia, japonia, Bangladesh, Haiti, Algeria, Peru, Indonezia, Republica Dominicana, India, Cuba, Sri Lanka. Spectacolul pe scena va incepe sambata la ora 12.00 si se va derula pana la ora 18.00.

Expozitiile culturale si spectacolul pe scena vor avea loc simultan in Piata Sfatului, duminica, 8 octombrie intre orele 11.00 – 19.00.

Festivalul Ziua Multiculturalitatii in Brasov este un eveniment  anual al Centrului de Integrare pentru Migranti din Brasov organizat cu scopul de a educa si de a promova diversitatea culturala. Activitatile festivalului promoveaza si incurajeaza dialogul intercultural, comunicarea si cooperarea dintre culturi, incurajeaza toleranta, respectul pentru diversitate si combaterea stereotipurilor si prejudecatilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate