Ce se întâmplă cu abonaţii Enel aflaţi sub contract. Reacţia ANRE

Ce se întâmplă cu abonaţii Enel aflaţi sub contract. Reacţia ANRE

Autorităţile nu au primit nicio notificare oficială că Enel va părăsi România. Şeful ANRE a explicat consecinţele retragerii grupului italian şi ce se va întâmpla cu clienţii.

În contextul în care grupul Enel și-a anunțat intenția de a pleca anul viitor din România, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat că a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii finali.

Clienţii Enel vor avea acces neîntrerupt la energie electrică şi gaze

ANRE transmite că nu a primit nicio notificare oficială că Enel vrea să-şi vândă activele din România, dar subliniază că situația presupune doar schimbarea proprietarului activelor sau schimbarea acționariatului, nu ieșirea de pe piață a companiei.

Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

“Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2022, conform cărora grupul italian de utilități Enel și-a anunțat intenția de a pleca din România în cursul anului 2023, respectiv, a anunţat o eventuală intenție de vânzare a unor active aparținând grupului ENEL, fac precizarea că acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc.”, a transmis Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE.

În aceeaşi notă s-a exprimat şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, care a afirmat că plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie, iar clienţii nu vor fi afectaţi. În plus, el a mai arătat că, pe partea de furnizare, concurenţa are o importanţă redusă în această perioadă de criză. “Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”, a comentat acesta.

Alte articole:   Cele mai multe prostituate înregistrate legal în Germania sunt românce

În ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE aminteşte că a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate