Ce cauze va judeca Curtea de Apel Brașov până pe 4 mai?

Ce  cauze va judeca Curtea de Apel Brașov până pe 4 mai?

Conducerea Curţii de Apel Braşov a decis suspendarea, până în 4 mai inclusiv, a judecării cauzelor aflate pe rol, cu excepţia urgenţelor, precum şi a cazurilor în care există riscul împlinirii termenelor de prescripţie a răspunderii penale, conform unui comunicat remis vineri.

„Completele de judecată constituite la Curtea de Apel Braşov în cadrul secţiilor civilă, contencios administrativ şi fiscal şi penală, care au programate şedinţe de judecată, conform planificării semestriale, în intervalul de timp 16 martie – 4 mai 2020, vor proceda, în cursul zilei de 13 martie, la selectarea dosarelor apreciate de fiecare complet ca fiind urgente, (…) şi înscrierea lor pe listele de şedinţă care se vor întocmi de către grefierii secţiilor, pe ore, pentru zilele în care aceste şedinţe sunt programate. La fixarea orelor se va ţine seama şi de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă”, se menţionează în comunicat.

Alte articole:   Licitaţia pentru Ocolitoare mare a Municipiului Braşov, în toamnă. Stadiul proiectelor implementate de CJ Brașov cu fonduri guvernamentale

Urgenţele vor fi decise conform unor criterii stabilite de CSM, Secţia pentru Judecători, iar listele de şedinţă vor fi publicate în cursul zilei de vineri pe portalul instanţei.

Efectivele de jandarmi vor permite accesul justiţiabililor în incinta Curţii de Apel Braşov, pentru a participa la procesele în care sunt părţi sau au fost chemaţi în calitate de martori, doar la ora la care sunt programate cauzele în care aceştia sunt implicaţi, a precizat sursa citată.

În cauzele care vor fi judecate, iar inculpaţii sunt deţinuţi în penitenciare sau centre de reţinere şi arest preventiv, audierea persoanelor custodiate se va realiza în sistem videoconferinţă.

Alte articole:   Ateliere de vacanță la Reduta: Fire, Ițe și Tradiții

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate