Cazuri de miocardită la tineri, după vaccinare. Avertisment privind cazuri de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna

Cazuri de miocardită la tineri, după vaccinare. Avertisment privind cazuri de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, vineri seară, că 142.000 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, s-au vaccinat, fiind înregistrate două cazuri de miocardită.

El a spus că este vorba despre doi pacienţi, de 17 ani, care au avut miocardită, după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Medicul a precizat că tinerii au avut o evoluţie favorabilă.

”Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări.

(…) Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță

Gheorghiţă a precizat că micardita este o inflamaţie a muşchiului cardiac care se manifestă prin durere în piept şi uneori poate să fie prezent stare de oboseală, frison, fbră, dureri musculare.

Alte articole:   Inspectoratul de Poliție Județean Brașov își consolidează echipa cu noi ofițeri

Potrivit acestuia, și infecția COVID poate duce la miocardite la tineri.

Avertisment privind cazuri de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/ BioNTech şi Moderna

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a adăugat un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, transmite Reuters.

Pentru fiecare vaccin, fişele informative pentru furnizorii de asistenţă medicală au fost revizuite pentru a include un avertisment care sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită, în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor în câteva zile după vaccinare, a anunţat FDA, relatează news.ro.

Începând cu 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate la sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinului din SUA (VAERS), din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin ARNm administrate.

Alte articole:   FOTO Diplomă de recunoştinţă pentru Salvamont Braşov din partea IGAv

Cazurile par a fi semnificativ mai mari la bărbaţi şi în săptămâna următoare celei de-a doua doze de vaccin. Centru pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a identificat 309 spitalizări din cauza inflamaţiei cardiace la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Autorităţile de reglementare a sănătăţii din mai multe ţări au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după vaccinarea cu Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm, relatează Reuters, potrivit aceleiași surse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate