Căutările extinse ale planorului dispărut, încheiate. De astăzi se trece în faza de misiune permanentă

Căutările extinse ale planorului dispărut, încheiate. De astăzi se trece în faza de misiune permanentă

mircea craciun2Căutările extinse ale planorului condus de Mircea Crăciun, care a dispărut în 6 august, au fost finalizate duminică, iar de luni intră în faza de misiune permanentă, asigurată de jandarmii montani şi salvamontişti, în colaborare cu vânătorii de munte şi lucrătorii ocoalelor silvice, anunţă MAI.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost finalizate căutările extinse pe traseele şi zonele montane din judeţele Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Sibiu, Bacău, Covasna şi Harghita, stabilite împreună cu reprezentanţii tuturor forţelor implicate în misiune şi piloţii civili ai aerodromului.

„Începând de luni, căutările pilotului aeroplanului dispărut pe data de 6 august a.c. vor trece în faza de misiune permanentă asigurată de către structurile de jandarmerie montană şi salvamont, în colaborare cu vânătorii de munte şi lucrătorii ocoalelor silvice. Totodată, coordonarea misiunilor de căutare va fi preluată de la Centrul mobil înaintat din Predeal la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Toate informaţiile şi indiciile, referitoare la dispariţia acestui planor, vor fi verificate în continuare”, arată MAI.

Reprezentanţii ministerului precizează că, pentru căutarea pilotului aeroplanului dispărut, în ultimele 10 zile au fost mobilizate, zilnic, aproximativ 900 de forţe, ajungând în unele perioade la peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari şi voluntari, care au avut la dispoziţie peste 180 de mijloace de căutare terestre – autospeciale de teren, ATV-uri şi şenilate, dar şi mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI şi MApN, avioane aparţinând Aeroclubului României şi drone performante puse la dispoziţie de către voluntari din sectorul privat.

Au fost parcurse peste 300 de trasee şi zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins aproximativ 46.100 de kilometri pătraţi, incluzând şi căutările punctuale în diferite alte zone, pe baza datelor primite, arealul de căutare fiind unul foarte mare din cauza lipsei unor informaţii relevante privind traseul de deplasare al planorului, timpul de zbor sau existenţa vreunui sistem de localizare a respectivului aparat de zbor.

Distribuie dacă îți place!