Câți angajați la stat câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis   

Câți angajați la stat câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis   

Main News a prezentat câți angajați la stat câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Sunt peste 13.500 de persoane care lucrează la stat, care în prezent au salariul mai mare decât președintele României, Klaus Iohannis, potrivit unor date ANAF transmise la solicitarea Main News. 

Mai exact, 13.588 de bugetari au salariul mai mare decât președintele Klaus Iohannis. 

Informația este importantă, în contextul în care în coaliția de guvernare au loc discuții pentru modificarea Codului Fiscal; printre acestea numărându-se și „o formulă de impozitare” pentru funcţionarii care au salariul mai mare decât șeful statului. 

„Agenția Națională de Administrare Fiscală nu deține o evidență a funcționarilor publcii; însă are la dispoziție informații privind veniturile salariale încasate de salariați. Astfel cum sunt declarate de către contribuabili prin intermediul declarației 112 (Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate). 

Potrivit informațiilor din declarația 112 depusă pentru luna aprilie 2022 de către angajatorii instituții publice; (instituție cu personalitate juridică, a administrației publice centrale, locale sau europene, care gestionează resurse financiare publice) a rezultat un număr de 13.588 persoane care au încasat venituri nete egale sau mai mari decât 14.000 lei”, a precizat ANAF pentru Main News. 

Guran: Nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele

Prim-vicepreşedintele PNL Virgil Guran a declarat, în 13 iunie, despre discuţiile din coaliţie privind modificarea Codului Fiscal, că s-a discutat ca pentru cei cu salariul mai mare decât preşedintele țării să se găsească o formulă de impozitare. 

 „Este clar că nu se va trece la acea impozitare progresivă. Deocamdată, nu se va trece la aşa ceva; este clară situaţia că nu vor fi taxe şi impozite în plus; dar într-adevăr s-a discutat un lucru care mi se pare absolut normal, în domeniul bugetar. Cei care au salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Virgil Guran, confirmând că este vorba despre salariile peste 14.000 de lei. 

El a adăugat că cea mai mare demnitate în stat este a preşedintelui, dar „la noi sunt mulţi care au salarii peste”. El a dat exemplul agenţiilor de reglementare. 

Alte articole:   VIDEO O balenă a răsturnat o barcă de pescuit în largul coastei New Hampshire. Două persoane au căzut peste bord

Potrivit cele mai recente declaraţii de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta a realizat în anul fiscal 2021, un venit anual de 178.391 lei; ceea ce înseamnă aproximativ 14.865 lei. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate