Câștigătorii Premiilor Anului 2018 în Cultură la Brașov

Câștigătorii Premiilor Anului 2018 în Cultură la Brașov

Cele mai bune proiecte și evenimentele care au marcat în cea mai mare măsură viața culturală a Brașovului în 2018, au fost premiate la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania Braşov, în cadrul Galei Premiilor Anului 2018 în Cultură, organizată de Consorţiul Cultural Corona.

Câştigătorii au fost desemnaţi pe baza voturilor exprimate online de către publicul braşovean, respectiv a notelor acordate de către trei personalităţi ale artei contemporane şi ale managementului cultural din afara Braşovului, ale cărui opţiuni au avut şi în acest an o pondere de 50%.

Juriul acestei ediţii a fost format din Iulia Popovici, critic de teatru şi arte performative de la săptămânalul „Observator cultural”, Cosmin Năsui, curator, istoric şi critic de artă, manager cultural şi evaluator de proiecte culturale, şi Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Judeţene Bod Peter, ziarist, redactor şi traducător literar.

La cele10 categorii deja consacrate s-au adăugat, cu ocazia acestei ediţii, două secţiuni noi: Proiectul literar al anului, respectiv Spectacolul de dans / performance al anului, în total, fiind 12 categorii de premiere.

„Ideea acestor premii este să oferim o retrospective a culturii braşovene din anul anterior, de a aduce lucrurile de care s-a bucurat publicul, de a avea o panorama asupra fenomenului cultural. Premiile nu înseamnă un prilej de exhibare a orgoliului. Consorţiul este o platformă de sprijin pentru acţiunile culturale, de altfel, multe dintre proiecte au fost derulate colaborând între noi, astfel încât premiile nu sunt indicatori infailibili. Sunt acordate în funcţie de opţiunile publicului şi de notele juriului extern”, a explicat Adrian Lăcătuş, reprezentant al Consorţiului Cultural Corona.

Câștigătorii Galei :

Afişul cultural al anului

 • Amural Festival Vizual – Asociaţia Amural

Cartea anului

 • Privind înăuntru – Petronela Rotar, editura Herg Benet

Concertul anului

 • W3 4r3 num83r5 – Lansare album NUM83R5, Rockstadt

Debut

 • Visssual – Asociaţia Amural

Expoziţia anului

 • Fill in the Light – BeClockWise

Festivalul anului

 • Festivalul internaţional de cultură C’art Fest – Asociaţia C’Art Fest

Proiectul cultural al anului

 • România 100 în benzi desenate – Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Asociaţia Forums

Proiectul literar al anului

 • Poeţii tineri. Festival de poezie contemporană dedicat lui Andrei Bodiu – Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov

Proiectul muzical al anului

 • Braşov Jazz & Blues Festival – Asociaţia Culturală Fanzin

Spectacolul de dans / performance al anului

 • Migdalii înfloriţi – I Dance You

Spectacolul teatral al anului

 • Moartea accidentală a unui anarhist – Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov

Organizaţia culturală a anului

 • Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania

Foto: monitorulexpres.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate