Casa Regelui Charles al III-lea din Viscri este deschisă turiștilor

Casa Regelui Charles al III-lea din Viscri este deschisă turiștilor

Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii îşi deschide larg porţile pentru vizitatori.

Turiștii care merg în Viscri vor putea să viziteze casa tradiţională săsească deținută de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Această gospodărie țărănească, de-acum destinație turistică, este construită în jurul anului 1875.

“Casa se poate vizita. Oaspeții care ajungeau în Viscri aveau o dilemă crezând că biserica fortificată este casa Prințului. Acuma pot să și viziteze gospodăria simplă pe care Regele Charles o deține în Viscri și care este chiar la intrarea în sat și este o casă tradițională săsească. Comunitatea din Viscri s-a îngrijit și a amenajat-o astfel încât să poată fi vizitată ca un muzeu”, a precizat pentru radiobrasovfm.ro, managerul destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei, Cristina Iliescu.

În timpul vizitei, turiștii se pot relaxa, servind o cafea și câteva produse tradiționale.

“Înăuntru se găsește și o cafenea unde oaspeții pot să deguste un sirop, o cafea și să se odihnească în curte, precum și un mic magazin care reunește produse făcute în zonă sau în apropiere, produse meșteșugărești, gemuri, siropuri, precum și materiale tipărite: colecții de legende, hărți ale zonei, informații despre biodiversitate. Turistul poate avea o experiență cât mai aproape de sufletul Viscriului”, a adăugat Cristina Iliescu.

Gospodăria din judeţul Braşov este deschisă pentru vizitare de marţi până duminică, între orele 10:00 și 19:00. Se plăteşte un bilet la intrare, iar veniturile generate se folosesc pentru proiectele Fundaţiei Regelui şi pentru alte proiecte în Viscri.

Alte articole:   Autostrada Brașov-Bacău: A fost desemnat câștigătorul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate

„Casa albastră”, găzduieşte două expoziţii

Casa de la Viscri are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie.  Fiecare dintre spații este mobilat cu mobilier transilvănean vechi.

Cunoscut sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților exteriori, imobilul a fost cumpărat de fiul reginei Elisabeta a II-a în 2006. Până în 2021 aceasta a funcționat ca pensiune, potrivit Libertatea.ro.

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează aici ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură.

Proprietatea găzduiește două expoziții speciale, cu accent pe conservarea florei spontane și a patrimoniului construit: expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

Alte articole:   BOMBĂ! Candidaturile AUR Brașov riscă să fie invalidate pentru că listele nu au fost semnate de președintele organizației județene!

Foto: La Nation

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate