Cartfest, patru zile de festival, în trei locaţii din Cristian

Cartfest, patru zile de festival, în trei locaţii din Cristian

Cartfest, evenimentul de muzică, treatru, carte şi arte stradale, revine după 3 ani la Cristian, județul Brașov.

Asociația C’Art Fest vă invită la cartfest, ediția simbol, ce va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023.

Programul Cartfest include patru secțiuni principale: muzică, treatru, carte şi arte stradale.

Dar și proiecții de filme în aer liber, conferințe și dezbateri, ateliere creative pentru copii, hore ad-hoc în ploaie și podcast-uri ascultate în iarbă, pe pufi.

}n cadrul celor patri zile de festival vor fi activități precum teatru, concerte, parade, activități educative de zi pentru copii și oameni mari, proiecții de film, conferințe, dezbateri și lansări de carte.

Cu o temă inedită, de #reCunoaștere, cu toate valențele acesteia: acumulare, învățare, reîntâlnire, apropiere, mulțumire sau respect – vom face, din nou, cultura să se simtă bine la Cristian.

„După 3 ani de pauză simt că există un grad ridicat de așteptare, iar asta este tare fain. Îmi place să cred că este despre ceea ce festivalul acesta produce: o stare de spirit, o experiență completă și mult mai multe emoții. Anula cesta este mai puțin despre cine vine, ci mai cu seamă despre ce bine că se întâmplă. Anul acesta cartfest e mai mic, dar la fel de inimos, la fel de fain de simțit. Festivalul acesta se trăiește, iar momentele acelea ne transformă pe noi toți. Sunt clipe în care ne bucurăm, ascultăm, privim și simțim tot ceea el oferă. Prin artiștii lui, prin gazdele lui, prin voluntari, organizatori și parteneri. Prin Cristian.”, a transmis Alexandru Crețu, președintele Cartfest.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Locaţii

Festivalul se desfășoară și anul acesta în puncte cheie ale comunității: Biserica Evanghelică Fortificată, Sala Mare, Școala Generală, locuri ce devin un furnicar de curioși, artiști și localnici.

Programul include atât artiști consacrați, cât și tineri talentați aflați la început de carieră. Din această înșiruire nu puteau lipsi artiștii locului: tânăra Maya Marin, într-un recital de pian, Roxana Magdalena Savin, regizoarea spectacolului „Delir în doi”, Radu Predescu, unul dintre autorii cărții„Bătăliile care contează”, Oana Cristiana Cosma în cadrul atelierelor de teatru și Certașii României – Centrul Local Ion Soiu Cristian într-o poveste itinerantă prin istoria și cultura Cristianului.

Școala Generală

Sala de sport a Scolii Generale Cristian, sală ce deține un tavan impresionant care a fost restaurat de curând se va bucura și anul acesta de oaspeți. Aici ne vom întâlni cu Ada Galeș și Tony Mott la o discuție în familie despre tot ceea ce ne rezervă viața, dar și cu Adela Chivărean la o conversație despre restaurare și conservare.

Sala Mare

Sala Mare din Cristian, clădirea ce are o structură arhitecturală unică, va găzdui spectacolul de teatru„5 ore cu Mario”, o producție unteatru București, dar și concertul iubitei trupe byron. Diminețile de vineri și de duminică vor fi rezervate copiilor. Prin parteneriatul cu festivalul de film Culmea, vom aduce la Cristian două filme de educație și mediu: Familia Păianjen și Mica gașcă.

Biserica Evanghelică Fortificată

Biserica Evanghelică Cristian va răsuna pe muzica Analiei Selis și a lui Mariano Castro într-un concert ce va include un mix de tango, folclor argentinian și muzică românească. Festivalul se va închide cu un eveniment în premieră, Mădălina Pavăl și Orchestra vor cânta muzica lor lumească pentru prima dată într-o biserică evanghelică, sonorităţi aflate la intersecţia fină dintre clasic şi tradiţional; practic, un stil ‘’fel şi fel’’.

Programul complet și informații suplimentare pe www.cartfest.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate