Caravana “Apăr Apa” ajunge la Prejmer. Apa din fântâni, testată gratuit

Caravana “Apăr Apa” ajunge la Prejmer. Apa din fântâni, testată gratuit

Locuitorii comunei Prejmer au ocazia să testeze gratuit, calitatea apei din gospodării.

Caravana „Apăr apa” a demarat într-un traseu național, care vizează testarea apei din fântâni pentru determinarea nivelului de nitrați din 6.000 de gospodării de pe tot cuprinsul țării.

Luni, 19 iulie, în intervalul orar 09:00 -11:00, Caravana Apăr Apa ajunge la Prejmer, județul Brașov.

Cu această ocazie, se vor organiza acțiuni de testare demonstrativă a mostrelor de apă provenind de la fântânile populației și / sau publice, pentru a determina dacă nivelul de nitrați este în limitele potabilității apei.

„Cei ce vor dori să testeze apa provenind de la fântânile proprii sau din gospodărie, sunt rugați să aducă mostre de apă îmbuteliate în recipienți de sticlă sau plastic la punctul de lucru ce va fi instalat în curtea Primăriei Prejmer, luni, 19 iulie 2021. Vor fi prezentate materiale informative și promoționale cu privire la importanța respectării regulilor de bune practici agricole pentru îmbunătățirea calității apei consumate și la soluțiile simple la care pot apela gospodarii pentru a nu se ajunge la poluarea pânzei freatice”, a transmis primarul comunei Prejmer, Apafi Mihai Florin.

Testarea apei se face GRATUIT.

Alte articole:   Situația de la Salina Praid se înrăutățește. Populaţia, sfătuită să îşi facă stocuri de apă potabilă

Cu prilejul demonstrațiilor legate de testarea apei, vor fi anunțate concursuri cu premii pentru elevi și pentru fermieri, pe teme privind problematica poluării apei cu nitrați și, respectiv, cunoașterea bunelor practici agricole.

Acțiunea este organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, iar până la sfârșitul anului vor fi vizitate 200 de UAT-uri, unde se va testa demonstrativ apa provenită din surse necentralizate (fântâni, puțuri etc.) și consumată în gospodării, pentru a stabili dacă valoarea concentrației de nitrați se află în limitele potabilității.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

  • item-thumbnail

    4.06.2025 ANUNȚ FINALIZARE PROIECT AMENAJARE ȘI DOTARE CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ÎN ZF (corp 2) UAT Municipiul Săcele a implementat în perioa...

De top în Brașov