Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K a fost organizat, în premieră în România, la Brașov, cu un număr record de participanți

Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K a fost organizat, în premieră în România, la Brașov, cu un număr record de participanți

Municipiul Brașov a fost, la finalul săptămânii trecute, deschizător de drumuri pentru Campionatul Național de Alergare pe Șosea desfășurat pe o distanță de 5 kilometri.

Prima ediție organizată vreodată în România a avut loc duminică, 13 noiembrie, în cadrul evenimentelor desfășurate în amintirea Revoltei Anticomuniste din 15 noiembrie 1987. Am avut parte de un record de participanți la această competiție. Mai exact, 154 de sportivi s-au înscris la cursa din weekend, care a avut loc pe același traseu parcurs de muncitorii de la Uzina de Autocamioane Roman în timpul revoltei de acum 35 de ani. La CN 5K au alergat atleți la categoriile de vârstă seniori, U23 și U20, fiind alcătuite clasamente atât la individual, cât și la echipe, de la peste 40 de cluburi din țară.

Marii câștigători ai competiției

Rusu Dorin Andrei, de la CSM Craiova, s-a impus la seniori, cu timpul de 13:38. A fost urmat de Nicolae Alexandru Soare, de la CSM Bacău, iar podiumul a fost completat de Maxim Răileanu, de la CSM Cluj-Napoca. La categoria U23 a câștigat Dumitru Mihai Robert, de la CSM Pitești, iar primul la U18 a fost Dragoș Luca, de la LPS Cluj-Napoca. Proba feminină de senioare a fost câștigată de Adelina Panaet, de la CS Știința Bacău. Aceasta a obținut un timp de 15 minute și 47 de secunde.

A fost urmată de Meringor Delvine, de la CSA Steaua București, iar a treia a terminat cursa Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani 2007. La U23 s-a impus Andreea Stavila, de la CSM Suceava, iar la U20 prima a fost Florina Iulia Mărginean, de la CSS Mediaș / CS Mica Roma Blaj. De altfel, câștigătorii de la masculin și feminin, Andrei Rusu și Adelina Panaet, s-au clasat pe locurile secunde și la cursa internațională Brașov 5K. Proba masculină pe echipe a fost câștigată de CSM Craiova A, cu timpul total de 41:52. La fete, cea mai bună echipă a fost CSM Vaslui, cu timpul de 54:24.

Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Atletism Brașov, în parteneriat cu Federația Română de Atletism și cofinanțată de Primărie de la bugetul municipiului Brașov, linia de finanțare „Sportul de Performanță”.

Mulțumiri instituțiilor implicate în buna desfășurare a evenimentului: Primăria Municipiului Brașov și instituțiile din subordine, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (care asigură voluntarii), Prefectura Județului Brașov, Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier și secțiile de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Țara Bârsei, Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Mulțumim partenerilor noștri pentru că ne sunt alături, gazdei noastre AFI Brașov și partenerilor săi:

Vitamix

4F

Adidas

Arsis

Burger King

Cartofisserie

Hopa

Inmedio

Intersport

La Romana

Mango

Meli Melo

Nike

Pupa

Under Armour

Mulțumiri și celorlalți sponsori și parteneri au avut un rol major în succesul evenimentului Crosul 15 Noiembrie:

Oaki Junior

Redis Nutritie

Urban Invest

Efect Advertising Brasov

Direct Aeroport

NOVA TV

Urban Cafe

Times Brașov

HBR Capital

Anita

Acerbis Sport Romania

Ydro

Televiziunea GRUP IUBIM Brașovul TV IBv-Channel

Analiza Posturala by Mihaela Nistor

Senic

Kineto Medical Care

Raza de Speranta Brasov

TianDe

Vila Condor

(P)

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate