Campania naţională de prevenire a consumului de canabis a demarat şi în Braşov

Campania naţională de prevenire a consumului de canabis a demarat şi în Braşov

#POTALTFEL! este cea nouă campanie de prevenire a consumului de canabis, lansată de Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Braşov în parteneriat cu Prefectura Brașov.

Campania, lansată vineri în judeţul nostru, se va desfăşura până pe 31 iulie 2018, şi reprezintă un răspuns integrat şi complet în planul politicilor publice, cu rol emergent în dinamica consumului de droguri din România, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei.

#POTALTFEL este fundamentată pe Studiul naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri (GPS) 2016, corelativ cu Studiul în populaţia şcolarizată cu vârsta de 16 ani – ESPAD 2015, studii care relevă, la nivel naţional, o creştere a consumului de canabis.

Alte articole:   Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Datele arată că o treime din consumatorii de canabis au vârsta sub 19 ani iar cei mai tineri consumatori au fost depistaţi în jurul vârstei de 14 ani.

Statisticile făcute în acest domeniu au mai relevat totodată că aproape 10 % din cei care fumează canabis au încercat cel puţin o dată şi cocaină sau un alt tip de drog. Totodată consumul de canabis se află pe poziţia a 2-a, după consumul de inhalante, în ceea ce priveşte debutul precoce.

În Braşov, campania de prevenire a consumului de canabis constă în difuzarea unui clip, dar şi organizarea unor evenimente în şcoli, cluburi, zone de agrement sau alte spaţii frecventate de tineri, unde specialiştii de la „Antidrog” vor informa tinerii asupra riscurilor consumului de canabis.

Alte articole:   Un șofer de ambulanță din Suceava a suferit un AVC în timpul unei misiuni

Potrivit coordonatorului CRPECA Brașov Anda Samson, județul Brașov se situază între zonele cu risc mediu.

„Asta înseamnă că într-adevăr trebuie să fim atenți la statistici, dar nu ne alarmăm, pentru că începem din timp cu prevenirea. Consumul de anabis este cel mai acesibil drog ilicit în rândul tinerilor, vârsta de debut a scăzut în ultimii ani”, a spus Anda Samson, notează MyTex.

Activitatea de informare prin Campania #POTALTFEL! este finanțată prin Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015-2018, aprobat prin HG nr. 684/2015.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate