Camera Deputaţilor a dat comandă pentru sute de scaune din piele naturală care să suporte o greutate de 150 kg

Camera Deputaţilor a dat comandă pentru sute de scaune din piele naturală care să suporte o greutate de 150 kg

Camera Deputaţilor a dat comandă pentru sute de scaune din piele natural tratată antibacterian şi antiviral, clasa Premium.

Valoarea estimată este de aproape 1,3 milioane de lei, pe lista de achiziţii fiind trecute şi 40 de măsuţe de cafea.

Camera Deputaţilor a lansat în SEAP o licitaţie pentru achiziţionarea de mobilier. Deputaţii cumpără 262 de scaune din piele naturală, o canapea şi două fotolii din piele, precum şi 40 de măsuţe de cafea. Valoarea estimată este de aproape 1,3 milioane de lei.

Structura ţesutului şi a spătarului să fie confecţionată din placaj mulat de 18-20 mm grosime, să urmeze exact linia corpului, oferind unb suport uniform pentru reducerea stresului în punctele de presiune, oferind confort şi ergonomie. Şezutul şi spătarul trebuie să fie din spumă poliuretamică, pentru un confort sporit în desfăşurarea unei activităţi îndelungate.

De asemenea, Camera Deputaţilor achiziţionează şi un set format din canapea cu două fotolii de piele şi o măsuţă de cafea, 20 de mese de şedinţă şi 20 de biblioteci. Totodată, sunt licitate şi 40 de măsuţe de cafea cu sticlă fume securizată şi picioare din alamă.

Valoarea totală estimată este de 1.299.159,33 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 iunie.

Este foarte important ca achiziţia acestor produse să fie făcută la timp, ţinând cont de faptul că o parte din mobilier este necesar pentru eficientizarea mobilierului achiziţionat în anul 2022 la Conferinţa Plenipotenţialilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor”, se menţionează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Parlamentarii vor să mănânce cu 20 de lei

Viaţă de lux pe bani puţini la Casa Poporului. Potrivit caietului de sarcini, un meniu economic care va fi servit de două ori pe săptămână, format din fel principal plus garnitură, nu trebuie să coste mai mult de 20 de lei.

A doua variantă cea scumpă, care conține și desert nu trebuie să coste mai multe de 24 de lei. Aici vorbim de ciorbe, borșuri sau aperitive calde plus fripturi de porc sau pui plus garnituri, dar și ceva dulce pentru aleșii patriei.

Modelul Cotroceni Travel se mută în Parlament. Ce fac aleșii pentru a beneficia de călătorii exotice

Şi masa nu este singura grijă a aleşilor. Parlamentarii României au decis să fie mai activi pe plan internațional, pentru a promova cât mai bine interesele economice și politice ale țării, prilej de a vizita anumite zone exotice.

Astfel, aleșii au căutat să se înscrie în grupuri parlamentare de prietenie cu Bangladesh, Guatemala și Emiratele Arabe Unite, deși Emiratele Arabe Unite sunt o monarhie federală, cu un sistem juridic care exclude alegerile și existența partidelor politice.

Fără să țină cont de acest aspect, parlamentarii au optat pentru dublarea numărului de membri ai grupului parlamentar de prietenie, fapt care le permite să călătorească în toate aceste zone.

Astfel, pe banii contribuabililor, aleșii participă la sesiuni de shopping și se bucură de cazare all inclusive, în Abu Dhabi sau Dubai.

Jurnalul.ro: Senatul și-a cumpărat limuzine, Camera Deputaţilor își reface terenurile de tenis

Prima pe lista acestor cumpărături, finalizate chiar luna aceasta, este Senatul României, care și-a cumpărat 22 de limuzine noi-nouțe, în valoare de peste 45.000 de euro bucata. De cealaltă parte, însă, Camera Deputaților investește 670.000 de euro în renovarea bazei sportive preluate, în vara trecută, de la Clubul Parlamentarilor Români „Ion Rațiu”. Este vorba despre o clădire și un teren de tenis, amplasate în incinta Palatului Parlamentului.

Pe lista instituțiilor care au băgat mâna în bugetul de achiziții se mai află Poliția Română care, sub pretextul siguranței circulației rutiere, a cumpărat 46 de seturi de boxe și alte sisteme audio de sonorizare exterioară, cu care să-și doteze autospecialele.

Unele dintre boxele cumpărate au o putere de 1.000 W, iar pentru aceste echipamente IGPR cheltuie nu mai puțin de 70.000 de euro.

sursa: romaniatv.net

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate