Call for Artists: “Moon Impact: The Aftermath” La Muzeul de Artă Brașov

Call for Artists: “Moon Impact: The Aftermath” La Muzeul de Artă Brașov

Expoziția temporară “Moon Impact. O poveste geologică”, găzduită de Muzeul de Artă Brașov, este punctul de plecare al unui nou proiect cultural adresat comunității artistice locale și publicului brașovean. Proiectul cultural “Moon Impact: The Aftermath” este organizat de Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Galeria Ora0.

Artiștii brașoveni sunt invitați să participe la un eveniment cultural format din două părți:

1. Tabără de creație la Muzeul de Artă Brașov în perioada 13 – 31 mai 2021;
2. Expoziție colectivă într-un spațiu public (închis).

În cadrul taberei de creație, artiștii participanți vor veni la sediul Muzeului de Artă Brașov pentru observarea expoziției sursă, realizarea de schițe, acumularea de inspirație și pentru creația propriu-zisă. Exponatele și conceptul “Moon Impact. O poveste geologică” reprezintă sursa de inspirație pentru acest proiect, iar artiștii vor avea libertatea de a crea opere de artă fără limitări stilistice.

La finalul acestei tabere, lucrările vor fi expuse colectiv într-un spațiu deschis publicului, respectând condițiile de microclimat și securitate necesare expunerii. Pe durata expoziției, se vor organiza săptămânal evenimente publice de tipul “Meet the Artist” la locul de expunere, prin care publicul va avea ocazia să cunoască participanții și organizatorii proiectului. Artiștii vor avea opțiunea de a-și comercializa lucrările prin intermediul Galeriei Ora0.

*Cine poate să participe?

Artiștii de toate vârstele care simt că fac parte din comunitatea artistică brașoveană (în formare, am spune noi), indiferent de pregătirea artistică, experiență, expoziții realizate sau influențe creative sunt invitați să se alăture acestui proiect.

Condiții de participare:

 • • Artistul trebuie să aibă posibilitatea să schițeze ori să lucreze direct la sediul Muzeului de Artă Brașov, în timpul programului de vizitare, între orele 10-17, conform unei programări stabilite împreună cu reprezentantul muzeului. Accesul în muzeu îi va fi asigurat în mod gratuit pe întreaga perioadă a evenimentului, conform programării.
 • • Artistul este de acord să își procure materialele necesare lucrării și poartă responsabilitatea înrămării în vederea expunerii lucrării / lucrărilor. Organizatorii îi pot pune la dispoziție masă de lucru sau șevalet, respectiv scaun.
 • • Artistul este de acord ca procesul de lucru să fie parțial înregistrat foto-video și este de acord să apară în materiale foto/video publicate pe platformele sociale cu etichetare (tag).
 • • Artistul este de acord ca pe durata evenimentului să respecte măsurile de combatere a îmbolnăvirilor COVID-19 pe perioada vizitării muzeului.
 • • Artistul este de acord să promoveze evenimentul și propria participare cu ajutorul platformelor sociale proprii, atât prin postări originale, cât și prin distribuiri ale postărilor create de organizatori (Muzeul de Artă Brașov și Galeria Ora0).
 • • Imaginea lucrării finalizate nu va fi publicată în mediul online în procent mai mare de 50% din suprafața descriptivă. Se acceptă prezentarea unor porțiuni și detalii ale lucrărilor.
 • • Artistul este de acord ca la finalul taberei de creație să participe în expoziția colectivă organizată de Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Galeria Ora0, într-un spațiu a cărui locație va fi adusă la cunoștința publicului ulterior.
 • • Organizatorii își alocă dreptul de a respinge lucrări pentru expunere din motive obiective.
 • • Lucrările de artă vor putea fi comercializate, iar la valoarea stabilită de către artist se va adăuga 20% reprezentând comisionul Galeriei Ora0. Muzeul de Artă Brașov nu va beneficia de pe urma comercializării operelor.
 • • Pe durata expoziției, artistul este de acord să participe la cel puțin 2 evenimente publice de promovare la locația de expunere (eveniment de tipul „Meet the Artist”).
 • • În cazul vânzării unei lucrări pe durata expoziției, aceasta va rămâne în expoziție pe parcursul întregului eveniment.
Alte articole:   Lucian Pătrașcu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan” VIDEO

Înscrierea se face prin intermediul formularului:
https://tinyurl.com/azzcd39k

Contact:
Muzeul de Artă Brașov
Alexandra Ardelean
Referent de specialitate (Comunicare și Relații Publice)
Tel. 0772 076 588
E-mail: muzeuldeartabrasov@gmail.com

Galeria Ora0
Getty Tatomir
Co-fondator Galeria Ora0
Tel. 0720 527 381
E-mail: contact@galeria-ora-zero.ro

Despre “Moon Impact. O poveste geologică”:
Expoziția “Moon Impact. O poveste geologică” a fost organizată de Centre National de la Recherche Scientifique (Franța), cu finanțare de la European Research Council (grantul Impact), în parteneriat cu Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București. Curator al expoziției este brașoveanul dr. Răzvan Caracaș, activ la Lyon în calitate de cercetător principal la Centre National de la Recherche Scientifique, Ecole Normale Supérieure, Laboratoire de Géologie, Centre Blaise Pascal și profesor adjunct la Universitatea din Oslo, Center for Earth Evolution and Dynamics. Producător al expoziției este muzeograf Léna Martin, Centre National de la Recherche Scientifique, Laboratoire de Géologie Lyon. Expoziția este realizată de o echipă internațională coordonată de cei doi: Natalia Solomatova (S.U.A), Mandy Bethkenhagen (Germania), Timoteüs Bögels (Olanda), Zhi Li (China) şi Renata Brandelli Schaan (Italia).

Alte articole:   Care va fi structura politică a Consiliului Județean Brașov pentru următorul mandat

Despre Muzeul de Artă Brașov:
Muzeul de Artă Brașov a fost înfiinţat în anul 1949 ca secţie a Muzeului Regional. În 1950 s-a deschis la etajul Casei Sfatului prima expoziţie de artă plastică, iar din 1970 muzeul funcţionează în actuala locaţie. Muzeul de Artă Braşov s-a constituit ca instituţie de sine stătătoare la 1 iunie 1990, prin desprinderea Secției de Artă din Muzeul Judeţean Braşov.
Patrimoniul muzeal cuprinde peste 4500 de bunuri culturale (pictură de şevalet, grafică, sculptură, artă decorativă, icoane, tapiserie, covoare orientale, etc.). Colecţia de pictură, grafică şi sculptură este reprezentativă pentru arta românească modernă şi contemporană şi pentru arta transilvăneană din secolele XVI-XX.
Expoziţia permanentă (Galeria Națională) reunește picturi și sculpturi care ilustrează evoluția artei transilvănene între secolele XVIII-XIX, evoluția artei românești între secolele XIX-XX și cea a artei brașovene de la portretele patriciatului brașovean din secolul XVIII până la lucrări realizate în perioada postbelică.

Alte articole:   Patriarhia Română: Clopotele bisericilor vor bate de Înălțarea Domnului în semn de veșnică pomenire a eroilor

Despre Galeria Ora0:
Galeria Ora0 este un spațiu dedicat educației artistice și evenimentelor culturale care promovează artiștii locali și nu numai. În decurs de 6 ani de la deschidere, s-au organizat peste 400 de vernisaje, cursuri de pictură, croitorie, design vestimentar sau design interior, concerte ale trupelor locale, piese de teatru, lansări de cărți, vintage markets, târguri de design și multe alte evenimente. În Brașov, Ora0 este una dintre locațiile de top care susțin și promovează arta și artiștii în permanență. Ei sunt de asemenea parteneri oficiali și activi și în proiectul unveiled.ro, o platformă gratuită de promovare a artiștilor din toate domeniile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate