Câju: Managerii spitalelor din Brașov vor fi stabiliți până în data de 15 martie

Câju: Managerii spitalelor din Brașov vor fi stabiliți până în data de 15 martie

mariana caju2Președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Brașov, Mariana Câju, a declarat, astăzi, că în acest an se va asigura un acces minimal la serviciile sanitare.

„În perioada imediat următoare vom începe cu reorganizarea personalului. Faimoasele consilii de administrație vom reuși să le revizuim, după două luni de când vorbim despre ele. În 30 ianuarie vor fi votate în plenul Consiliului Județean. CA-urile sunt compuse din reprezentanți din toate domeniile de sănătate, iar CJ este reprezentat de presedinte și de doi membri stabiliti de CJ. După ce acestea se vor reuni, se va stabili ca în 30 de zile să se organizeze concurs pentru toți managerii de spitale. Noi sperăm să se întrunească până în 15 februarie să se reunească toate consiliile de administrație, iar până în 15 martie să se organizeze concursurile pentru manageri“, a precizat Câju.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări

După validarea concursului se vor încheia contractele de management cu câștigătorii concursului, iar pentru o transparență mai bună acestea vor fi publice. Ulterior, managerii vor organiza concursuri pentru posturile de director medical și director financiar, care ar trebui finalizate până la data de 15 aprilie.

Contractele de manager se vor încheia pe o perioadă de trei ani, astfel încât să existe o anumită stabilitate, mai spune Câju.

Licitația de la Spitalul Județean, blocată de DNA

Demarată în luna martie a anului trecut, licitaţia referitoare la reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este şi acum blocată, din cauza anchetei DNA la Cosniliul Județean.
Pentru a rezolva această problemă, vicepreşedintele Consilului Județean, Claudiu Coman, a declarat, la ultima ședință de plen, că „membrii comisiei de licitaţie vor solicita organelor competente restituirea documentelor sau a unor copii după acestea. Apoi va trebui să vedem dacă va fi finalizată procedura de achiziţie demarată anul trecut sau va fi organizată o nouă licitaţie”.

Alte articole:   S-a deschis primul club de cheerleading din Brașov

Referitor la spitalele din județ, consilierul județean Aurelian Danu a precizat că, în colaborare cu localitățile care au aceste unități în subordine, se pot iniția programe de colaborare, astfel încât asistența medicală să fie garantată și asigurată, cum au fost solicitările de la Spitalul de la Rupea. Sunt benefice astfel de parteneriate și nu văd de ce s-ar facilita un parteneriat, de exemplu, între primăriile din zona Rupea, cu Primăria Rupea și Consiliul Județean. Sau la Săcele. Vom avea discuții cu toți directorii de spitale și cu primăriile și reprezentanții comisiei de buget, pentru a vedea ce finanțări sunt necesare.

Tot în 2015, Maria Câju spune că speră să se finalizeze acreditarea tuturor spitalelor, pentru că fără această acreditare nu se pot accesa fonduri europene, specialiștii studiind posibilitatea de a accesa astfel de fonduri (cum a fost programul de informatizare de la Spitalul de Pediatrie). Au acreditări Spitalul Județean Clinic de Urgență și Maternitatea, iar la Neuro este o chestiune de timp pentru a se obține acreditarea.

Distribuie dacă îți place!