Cabana Valea Sâmbetei, una dintre cele mai vechi din judeţul Braşov, a fost demolată

Cabana Valea Sâmbetei, una dintre cele mai vechi din judeţul Braşov, a fost demolată

Cabana Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș a fost demolată în decursul zilei de joi.

Cabana Valea Sâmbetei a fost demolată. Este una dintre cele mai vechi cabane din judeţul Braşov, construită în 1927.

În locul cabanei ar urma să fie ridicată o altă cazare turistică însă mult mai modernă.

Imaginile postate pe rețelele sociale au stârnit mii de reacții, unele de nostalgie, altele de revoltă, dar și de speranță.

Inclusiv Serviciul de Voluntariat Montan și-a exprimat opinia referitor la demolarea cabanei.

„Nouăzeci la sută dintre cei care au fost la cabană erau nemulțumiți. Acum tot 90% e cu pare de rău ca dispare. Romania contrastelor sau contrastele romanilor”, scriu salvatorii montani într-un comentariu.

Vechea cabana din Valea Sâmbetei va fi înlocuită cu o construcție nouă cu fundaţie de beton. Cabana era închisă iarna, cu excepţia unui singur corp care era folosit ca refugiu de către drumeții care făceau trasee de iarnă în Munţii Făgăraş.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Arhitectul şef al judeţului Braşov, Adrian Ibănescu, susține că proprietarul deține toate certificatele necesare demolării și construcției.

„În urmă cu aproape doi ani a fost eliberat un certificat de urbanism pentru construirea unei cabane turistice. Anul acesta, în luna martie, a fost eliberată autorizaţia de construire a cabanei, cu regim de înălţime subsol, parter şi mansardă. Terenul este al unui cetăţean român. Proiectul a obţinut toate avizele necesare, de la Ministerul Mediului şi de la celelalte instituţii specificate în certificatul de urbanism. Conform autorizaţiei, destinaţia este de cabană turistică. În planul de situaţie nu se regăsesc locuri de parcare”, a declarat Ibănescu la finalul anului trecut.

Lângă fosta cabană un preot construiește o mănăstire. Potrivit Agent Green, Garda Forestieră a acordat avizul pentru că noua construcție se va afla la mai puțin de 50 de metri de fondul forestier, iar drumul de acces a fost pregătit în urmă cu doi ani, în timpul pandemiei.

Alte articole:   Inspectoratul de Poliție Județean Brașov își consolidează echipa cu noi ofițeri

Foto: Facebook/Mihai George Corui

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate