Burse de la SDEE Trasilvania Sud pentru elevii care învață în sistem dual

Burse de la SDEE Trasilvania Sud pentru elevii care învață în sistem dual

SDEE Transilvania Sud, parte a Gupului Electrica, a susținut deschiderea primelor clase de învățământ profesional în sistem dual, prin parteneriatele încheiate cu Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov și Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, care au obiectivul de a susține noua generație de specialiști din domeniu. Astăzi, reprezentanți ai companiei au luat parte la ceremonia de deschidere a noului an școlar.

În cele două clase s-au înscris 28, respectiv 25 de elevi, care vor fi pregătiți pentru specializarea „Electrician exploatare joasă tensiune” și vor urma o formare teoretică și practică, atât cu sprijinul celor două colegii, cât și al SDEE Transilvania Sud, în baza unui program de pregătire practică valabil pe o perioadă de 3 ani.

În cadrul parteneriatului, cei 53 de elevi din Brașov și Alba vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se mai poate adăuga o bursă de merit de 200 lei/lună, acordată de către companie, precum și echipament de lucru, echipament de protecție și asigurarea unei mese pe zi, la locul de practică. De asemenea, toți elevii au primit la deschiderea anului școlar ghiozdane și rechizite din partea companiei.

După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Transilvania Sud sau în alte companii din Grupul Electrica.

Distribuie dacă îți place!