Bulgaria intră în zona roșie. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată

Bulgaria intră în zona roșie. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de joi, 9 septembrie, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit listei actualizate, în urma creșterii incidenței cazurilor de SARS-CoV2, Bulgaria intră, începând de duminică în lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Germania trece în zona galbenă din zona verde.

Principalele modificări sunt următoarele:

În zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey;

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;
Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, sunt exceptați de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Alte articole:   O fată de 10 ani din Caraș-Severin, în stare gravă după ce mama sa a spălat-o cu o soluție pentru animale

Noua listă intră în vigoare în 12 septembrie, la ora 00.00.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate