Un urs brun a rănit cinci persoane

Un urs brun a rănit cinci persoane

Un urs brun a ajuns duminică în oraşul slovac Liptovsky Mikulas, unde a rănit cinci persoane, relatează La Libre, transmite News.ro.

Victimele au suferit muşcături şi zgârieturi, a declarat duminică primarul oraşului, Jan Blchac, pentru agenţia de presă TASR.

Răniţii au vârste cuprinse între 10 şi 72 de ani şi au fost lăsaţi să părăsească spitalul după ce au fost trataţi. Unul dintre ei aproape şi-a pierdut un ochi.

Potrivit primelor informaţii, ursul a traversat râul Vah şi apoi a rătăcit într-o zonă rezidenţială a acestui oraş cu aproximativ 31.500 de locuitori. Animalul a fost văzut în apropierea unui centru comercial, dar a fost urmărit apoi până într-o zonă împădurită.

Alte articole:   Angajaţii Registrului Comerțului intră, joi, în grevă japoneză, la nivel național, nemulţumiţi de salarii

Autorităţile locale au decis ca ursul, despre care nu se ştie încă dacă este mascul sau femelă, să fie împuşcat.

Liptovsky Mikulas este situat între Tatra Mare şi Tatra Mică, pe malul râului Vah.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o femeie a murit după ce a fost fugărită de un urs brun şi a căzut de pe o pantă. Femeia în vârstă de 31 de ani din Belarus era într-o drumeţie împreună cu soţul ei. Tragedia a avut loc în valea Demänovska Dolina, în apropiere de localitatea Jasna.

În Slovacia trăiesc între 1.100 şi 1.200 de urşi sălbatici. În mod normal, aceştia evită oamenii imediat ce îi observă. Cu toate acestea, pot avea loc atacuri în timpul unor întâlniri neaşteptate sau atunci când femelele cred că puii lor sunt ameninţaţi.

Alte articole:   Un băiat din Statele Unite s-a ales cu 50 de caracatițe după ce familia a cumpărat un animal de companie

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!