Braşovul şi-a depus oficial candidatura pentru Jocurile Olimpice de Tineret din 2020. Vezi de ce investiţii ar fi nevoie

Braşovul şi-a depus oficial candidatura pentru Jocurile Olimpice de Tineret din 2020. Vezi de ce investiţii ar fi nevoie

FOTE 5 newsbv.roPrimarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv din România au trimis către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) scrisori de intenţie ale preşedintelui COSR şi ale conducerii Primăriei Braşov cu privire la organizarea la Braşov a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din anul 2020. Scripcaru a mai spus că, astăzi, a primit confirmarea de la preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) că scrisoarea a fost depusă.

„Răspunsul a venit din partea lui Gilbert Felli, directorul executiv al CIO, care confirmă primirea scrisorii de intenţie pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi ne anunţă că în foarte scurt timp vom primi detaliile despre următorii paşi pe care îi avem de parcurs. Am decis să facem acest pas împreună cu Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pornind de la experienţa pe care o avem de la organizarea în 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Vor fi foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinim pentru că această competiţie este diferită de FOTE, dar sperăm că vom reuşi”, a spus primarul Braşovului.

Reprezentanţii CIO vor veni în inspecţie

Potrivit acestuia, după depunerea candidaturii va urma o vizită la Braşov a reprezentanţilor CIO pentru a vedea ce poate oferi zona pentru organizarea competiţiei sportive. Alături de Braşov-Poiana Braşov, în proiect urmează să fie cuprinse şi Râşnov, Predeal şi, probabil, Valea Prahovei. Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, a spus că iniţiativa Braşovului este foarte îndrăzneaţă, dar că are convingerea că o poate îndeplini. „Este o iniţiativă extrem de îndrăzneaţă şi este o candidatură pe care, consider eu, România o poate satisface, ţinând cont că mai este o perioadă relativ lungă până în 2020. Avem experienţa FOTE şi am toată convingerea că în ceea ce ne priveşte, autorităţile locale din Braşov, Predeal şi Râşnov, vom parcurge toate etapele premergătoare acestui eveniment”, a afirmat Veştea.

Ar fi necesară realizarea pârtiei dintre Poiană şi Râşnov

Primarul Râşnovului a mai spus că pentru aceasta este necesar să se construiască o pârtie şi pe versantul sudic al Masivului Postăvarul, care să facă legătura între Poiana Braşov şi Râşnov, „deoarece, din sursele specialiştilor, ar fi una dintre cele mai bune pârtii care ar exista în România”. „De asemenea, şi noi ca şi localitate, din punct de vedere al săriturilor cu schiurile, vom avea de făcut o tribună sau alte investiţii specifice“, a mai spus Veştea.

La rândul său, Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal, a spus că se bucură de această iniţiativă, dar că este nevoie de sprijinul Guvernului pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă. „Este un lucru care ne bucură foarte mult. Sperăm că vor veni bani de la Guvern pentru că localităţile nu vor putea să susţină investiţii în infrastructură din resursele proprii. Sunt costuri foarte mari, dar sper că, cu srpijinul Guvernului, va fi un eveniment de cu care România se va putea mândri. Cred că vom putea organiza această ediţie, deaorece la FOTE niciuna dintre echipele participante nu a reproşat nimic României, iar din cele 11 ediţii de până acum, cea din România s-a clasat pe locul întâi“, a spus primarul Predealului.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate