Brașovul nu mai atrage investitori străini. Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a scăzut

Brașovul nu mai atrage investitori străini. Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a scăzut

Străinii nu mai investesc în Brașov, spun datele Direcției Județene de Statistică, care arată o scădere a numărului de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, dar și o diminuare a valorii capitalului social subscris al societăţilor comerciale înmatriculate cu participare străină.

Starea mediului economic din Brașov se arată destul de fragilă în primele 11 luni din 2019.

În perioada ianuarie – noiembrie 2019 comparativ cu perioada similară a anului precedent numărul de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris a scăzut cu 36,9%, iar valoarea capitalului social subscris al societăţilor comerciale înmatriculate cu participare străină a scăzut cu 39,6%.

Comparaţia dintre cele două perioade, ianuarie – noiembrie 2019 şi ianuarie – noiembrie 2018, arată o scădere înregistrată pentru numărul de societăţi cu 10,8%, la nivelul judeţului Braşov, respectiv o scădere cu 2,1% înregistrată la nivel naţional.

Alte articole:   La mulți ani de Sfântul Andrei!

Comparaţia dintre cele două perioade, ianuarie – noiembrie 2019 şi ianuarie – noiembrie 2018, arată o scădere cu 64,5% înregistrată pentru capitalul social total subscris (€), la nivelul judeţului Braşov, respectiv o scădere cu 55,0% la nivel naţional.

Cele mai multe societăţi cu participare străină s-au înregistrat în luna martie 2019, respectiv 18, cu o investiție totală de 1.779,6 euro. Cea mai mare valoare a capitalului social total subscris s-a înregistrat în luna iulie 2019, respectiv 19.538,6 euro, de la 14 firme.

Brașov, locul 3 în cadrul Regiunii Centru

În luna noiembrie 2019, în judeţul Braşov,  au fost înmatriculate 12 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 2,7% din totalul societăţilor comerciale înregistrate în ţară. Valoarea capitalului social total subscris a fost de 2,1 mii lei sau 438,1 €.

Alte articole:   Pe 1 Decembrie se aprind luminiţele de Crăciun la Victoria

În această lună, numărul înmatriculărilor de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris în judeţul Braşov a scăzut cu 36,9% faţă de luna noiembrie 2018, iar valoarea exprimată în euro a capitalului social total subscris a scăzut cu 39,6% faţă de valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018.

În judeţul Braşov, în luna noiembrie 2019 valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (€) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină a fost de 36,5 €/societate, mai mică cu 4,5% din valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018, când acest raport a fost de 38,2 €/societate.

Astfel, în clasamentul judeţelor din cadrul Regiunii Centru, referitor la valoarea capitalului social total subscris (euro), județul Braşov se situează pe locul III cu o pondere de 2,5%.

Alte articole:   VIDEO Salvamont Braşov, sfaturi utile pentru practicanții sporturilor de iarnă

Judeţul Sibiu a ocupat locul I, cu o pondere de 57,8%, iar locul II revine judeţului Mureşului cu o pondere de 37,0%.

Clasamentul continuă cu judeţele Harghita (1,7%), Covasna (0,7%), Alba (0,3%).

Într-un clasament naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

  • locul al 8–lea după numărul societăţilor înmatriculate;
  • locul al 17–lea după valoarea capitalului social total exprimat în euro.

Nici la nivel naţional, lucrurile nu stau prea bine. În luna noiembrie 2019, valoarea capitalului social total subscris (euro) a scăzut cu 74,7% faţă de valoarea capitalului social total subscris (euro) din luna noiembrie 2018.

În ceea ce privește valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (€) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină, aceasta a fost de 2.378,4 €/societate, mai mică cu 72,6% faţă de valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018, când acest raport a fost de 8.672,1 €/societate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate