Brașovul, înfrățit cu orașul Nürnberg din Germania

Brașovul, înfrățit cu orașul Nürnberg din Germania

Brașovul s-a înfrățit cu orașul german Nürnberg.

După un parteneriat care durează de mai bine de 15 ani, Consiliul Local din Nürnberg a aprobat în data de 25 octombrie hotărârea de înfrățire dintre orașul german și Brașov.

Semnarea oficială a înfrățirii dintre cele două orașe va avea loc anul viitor, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente ale orașului nostru, Coborârea Junilor în Cetate, când domnul primar Marcus König va fi prezent la Brașov.

Relația cu orașul german este una dintre cele mai puternice și active pe care le are orașul nostru, alături de cele cu Gyor (Ungaria), Linz (Austria), Musashino Japonia), Rishon LeZion (Israel), Tours (Franța) sau Tampere (Finlanda).

Alte articole:   O nouă campanie de dezinsecţie și de combatere a căpușelor în Braşov

Colaborarea dintre Brașov și Nürnberg încă din 2006

Colaborarea dintre Brașov și Nürnberg a prins contur printr-o scrisoare de intenție transmisă în anul 2006.

Începutul relației de colaborare dintre cele două orașe a fost încurajat și susținut de sașii proveniți din România, care trăiesc în Nürnberg.

Cel mai probabil, așa cum istoricii o arată, colaborarea și influențele dintre cele două orașe pornesc cu sute de ani în urmă, mijlocitori fiind tot sașii, și pot fi observate chiar în stilul arhitectonic similar a două obiective emblematice din cele două orașe – Biserica Neagră din Brașov și Sf. Sebald din Nürnberg.

Revenind în zilele noastre, colaborarea a prins contur printr-o scrisoare de intenție transmisă în anul 2006 și ulterior prin vizitele reciproce efectuate de reprezentanții celor două orașe.

Alte articole:   Nici Casa Mureşenilor Braşov şi Casa Memorială „Ştefan Baciu” nu vor participa la Noaptea Muzeelor

În anul 2014, Consiliul Local al Municipiului Brașov a aprobat prin hotărâre înfrățirea Muncipiului Brașov cu orașul german Nürnberg.

De-a lungul anilor relația între cele două orașe s-a dezvoltat prin schimburile culturale, educaționale, economice și întâlnirile dintre oficialitățile dintre cele două orașe.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate