Brașovul găzduiește, zilele acestea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un campionat național de box!

Brașovul găzduiește, zilele acestea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un campionat național de box!

Evenimentul care se desfășoară la Școala nr. 11 din municipiu se adresează pugiliștilor cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani. La competiție iau parte 71 de sportivi din toată țara. Concursul a început miercuri după-amiaza și se va încheia vineri.

Cât de dificil a fost să aducă acest turneu la Brașov ne spune organizatorul evenimentului, Daniel Ursache:

A fost destul de greuț, nu a fost ușor, o muncă de două luni de zile, am muncit două luni la foc continuu. Avem două competiții și un curs de antrenori internațional. Am avut o perioadă încărcată. După mult timp am încercat să readuc în fața brașovenilor din nou boxul, întrucât după cum bine știm acest sport intrase într-o zonă în care nu se mai știa nimic de el. Să sperăm că de acum înainte vor urma și alte competiții și se va schimba imaginea boxului în Brașov.

DANIEL URSACHE

Campionul național Marcel Nistreanu, legitimat la clubul Ursache Box Brașov, este singurul reprezentant al județului din competiție. Sportivul basarabean stabilit la Brașov în urmă cu aproape doi ani va boxa pentru prima dată în orașul care l-a adoptat:

Obiectivul meu este să înving și să o fac cât mai convingător. Să demonstrez că sunt numărul 1 și să pot să reprezint România la Europenele din luna martie. Emoții mereu sunt, dar o să am mai multă și motivație, dar și încredere, pentru că o să lupt la mine acasă și o să fiu înconjurat de persoanele care mă cunosc.

MARCEL NISTREANU

Invitat special al turneului de la Brașov este fostul mare campion mondial și european la box, Francisc Vaștag. Acesta a revenit de câteva săptămâni la Federația Română de Box în funcția de supervizor al loturilor naționale. Ne-a spus care sunt obiectivele din noua postură:

Ne propunem să fixăm o academie, să reușim să ținem toți sportivii din România la această academie. Pentru că dacă nu le dai competiții și nu investești în ei se pierd. În toate ramurile de sport, trecerea de la tineret, de la 18 ani, la seniori, acolo este cea mai mare gaură și se pierd sportivii. Tocmai asta vrem să facem, să-i menținem cât mai mult și să vină generații din urmă să să fie o cuncurență mai mare și atunci e clar că fiind concurența la tine în țară vor veni și rezultatele internaționale.

FRANCISC VAȘTAG

În premieră absolută pentru Brașov, săptămâna viitoare, Sala Sporturilor va fi gazda unui turneu internațional de box, la care vor lua parte peste 250 de sportivi din 30 de țări. Brașov Open va avea loc între 22 și 28 februarie.  

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate