Braşovul a colectat 61 de tone de deşeuri pentru „bătălia reciclării”

Braşovul a colectat 61 de tone de deşeuri pentru „bătălia reciclării”

gunoaie, deseuriBraşovul vrea să câştige „bătălia reciclării”, astfel că braşovenii au început să colecteze selectiv deşeurile menajere. Astfel, în primele cinci luni ale acestui an, de la cele 553 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje, puse la dispoziţia braşovenilor printr-un parteneriat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Braşov şi societăţile de salubritate s-au colectat peste 61 de tone de deşeuri reciclabile.

Şi anul acesta, Braşovul este candidat alături de alte 31 de oraş pentru titlul de „Oraşul reciclării”, iar autorităţile braşovene speră că vor obţine marele premiu pus la bătaie, care este destul de tentant: o zonă eco wi-fi, respectiv un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet, investiţie în valoare de 12.000 euro.

Alte articole:   Premii pentru şefii de promoţie de la Universitatea Transilvania. Zeci de studenţi, recompensați cu câte un laptop

Metalele se reciclează mai puţin că „dispar” repede

Astfel, până la finele lunii mai, cel mai mult braşovenii au colectat selectiv hârtia şi cartonul, strângându-se în total 37.951 de kilograme. De la pubelele speciale sub formă de clopot din oraş s-au mai colectat alte 15.464 de kg de plastic, 7.696 de kg de sticlă şi doar 144 de kg de fier, ţinând cont că metalul este o tentaţie pentru aşa-zişii reciclatori care îşi fac veacul pe la boxele de gunoi.

„Primăria Braşov s-a remarcat anul acesta prin acţiunile de promovare intense în rândul populaţiei, dar şi prin mobilizarea operatorilor de salubritate, toate acestea nu fac decât să aducă titlul de Oraşul Reciclării mai aproape de braşoveni. Bătălia se află la final, şi nu ne rămâne decât să vă urăm multă baftă şi cel mai bun să câştige. Şi nu uitaţi – Colectăm Separat, Reciclăm Împreună”, a precizat Miruna Tanase, expert comunicare şi marketing, în cadrul Eco-Rom Ambalaje, care este organizatorul acestei competiţii între oraşe. Bilanţul reciclării în vederea atribuirii marelui premiu se va face la finele acestei luni.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate